Kolekcijas pristatė dizaineriai: Eglė Žiemytė/D.EFECT, Laura Dailidėnienė, Ieva Daugirdaitė, Michael Sontag iš Vokietijos, Martinez Lierah iš Prancūzijos, „Kristar Design“ Kristina Vikøren iš Norvegijos ir BEssARION (Rusija). Kolekcijos sudomino ir būrį Lietuvos pramogų pasaulio atstovų.

L. Dailidėnienė apie kolekciją „Sepia Light“: „Tai rudens kolekcijos tęsinys. Ji lengva, grafiška, turinti savo karkasą. Būdingas ryškių spalvų kontrastas, origami lankstinius primenantys kirpimai“. Įkvėpimas: M.C.Escherio kūryba, jo grafiniai piešiniai, abstrakcijos, neįtikėtini loginiai galvosūkiai.

E. Žiemytė apie kolekciją D.EFECT SS13: „Ryškiaspalvė kolekcija akį patraukia stambiais dryžiais, daigstymu, tekstilės grafika ir „vištos kojelės“ raštais. Nuotaika, kaip jau tapo įprasta D.EFECT, švari ir paprasta. Apgalvotų formų rūbai pasiūti iš šilko, medvilnės ir lino“.

I. Daugirdaitė apie kolekciją „Eunoia“: „Žodis „eunoia“ reiškia gražų mąstymą, teigiamą mintį. Todėl ši kolekcija yra apie besišypsančią miesto keliautoją. Apie patogius, „neperkrautus“ drabužius“. Įkvėpimas: dailininkės, abstrakčiojo ekspresionizmo atstovės Agnes Martin mintys, išleistos knygoje „Writings“ ir vos atšilus orams nenumaldomas noras klajoti.

Giedrės Fledžinskienės aukštesniosios menų mokyklos absolventė K. Vikøren, jau dešimtmetį gyvenanti Norvegijoje, apie kolekciją „G“: „Pagrindinis dėmesys šioje kolekcijoje skiriamas kojoms. Šiam pasirodymui specialiai sukurtos pėdkelnės. Paltai, švarkai, striukės iš avikailio, vilnos, mocheros. Arčiausiai kūno – šilkas ir marginta viskozė. Detalės įkvėptos kareiviškos uniformos, tačiau siluetai nėra vyriški, greičiau sportiški ir elegantiški“.

M. Sontag studijavo aprangos dizainą Ecole Nationale Superieure des Arts Décoratifs, Gaspard Yurkievich klasėje. Po studijų dirbo „c.neeon“ ir „Frank Leder“ Berlyne, ir „Kenzo“ bei „Givenchy“ mados namuose Paryžiuje. 2009 metais su savo prekės ženklu debiutavo Berlyno mados savaitėje. Vienas „Mango Fashion Award“ ir „Woolmark“ (kartu su Rene Strock) apdovanojimų finalistų.

Apie kolekciją: šalti pilki tonai, juoda ir balta spalvos pagyvinamos rugiagėlės mėliu ir pakalnutės žalia. Kelnių ir palaidinių užbaigimui naudojama siūles slepianti juosta, tai padeda kurti lankstų ir švarų vaizdą.

BEssArion misija – griauti moters aprangos stereotipus tuo pat metu kuriant laisvą, nepriklausomą moteriškų drabužių estetiką.

Festivalio svečiai - DELFI Pramogose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)