Taigi, keletas praktiškų patarimų:

Vestuvės

Visos didžiausios problemos iškils likus maždaug 1-2 savaitėms. Iki to laiko viskas bus labai ramu, o tuomet viskas suvirs į vieną vietą. Taigi, pasistenkite viską suplanuoti ir nepasiduokite stresui.

Na gerai, jums niekaip nepavyksta gauti visų tobulų vestuvių atributų. Kaip jūs mėgausitės vestuvėmis, jeigu jūs jau tiek išsekinta visų šių atributų paieškų, kad net nebegalite į juos pažiūrėti?

Nesvarbu, ką darysite, ta diena vis tiek nebus tobula. Tiesiog susitaikykite su tuo. Tačiau realybėje tai BUS tobula, nes jūs tuokiatės su savo mylimuoju (-ąja). Juk tai ir yra svarbiausia.

Juk svarbiausia – šeima, draugai, šventė, jūs ir jūsų sužadėtinis, mėgavimasis nuostabia draugija, buvimas su draugais ir šeima.

Jeigu pergyvensite dėl visokių smulkmenų ir detalių, to gailėsitės visą likusį gyvenimą. Tą ypatingąją dieną, įskaitant kelias dienas prieš tai, jūs privalote atsipalaiduoti.

Svarbiausia – jūsų buvimas kartu

Netikėkite niekuo, ką kiti žmonės jums patars tikėtis iš santuokos. Netikėkite tuo, ką jie sako, kas reiškia būti vyru ar žmona. Būkite savimi ir leiskite savo sutuoktiniui daryti tą patį. Ir mylėkite savo partnerį tokį, koks jis yra, o ne jo įvaizdį.

Gyvenimas taps įtemptas. Jis visuomet toks tampa. Skirkite savo laiko tam, kad abu galėtumėte daryti sau malonius dalykus kartu. Galvokite apie kiekvieną malonią patirtį kaip apie indėlį į banką, kurį galėsite atsiimti santykius užvaldžius stresui. Taip pat atminkite, kad kai įprasite vienas prie kito, jums abiem reikės šiek tiek laiko praleisti vienumoje. Tai normalu.

Niekuomet nebijokite per stipriai mylėti. Juk galiausiai – jeigu nerizikuosite, tai nieko ir nelaimėsite.

Jūs galite būti viena “pora”, tačiau jūs vis tiek esate du “individai”. Suteikite vienas kitam pakankamai erdvės, kad galėtumėte būti tuo, kuo esate.

Veiksmai iš tikrųjų kalba garsiau už žodžius. Neužtenka partneriui pasakyti, kad jį mylite – parodykite jam tai!

Sąžiningumas visuomet yra labai svarbus… tačiau jis netinkamas naudoti kaip ginklas, siekiant sukelti didelį skausmą.

Būkite atviri kompromisams, pasiūlymams, naujiems dalykams ir naujai patirčiai. Jeigu norite, kad santuoka išgyventų, ji turi vystytis.

Niekuomet neklauskite patarimo santuokos klausimais žmogaus, kuris, žinote, nemėgsta jūsų sutuoktinio. Bet koks tokio žmogaus patarimas bus savanaudiškas.

Visi mes esame žmonės ir klystame. Santuokoje demonstruokite supratimą ir užuojautą, taigi, esant būtinybei, jūsų partneriui bus lengviau jums atskleisti savo nuodėmes.

Ir, svarbiausia, niekuomet negrasinkite skyrybomis kaip būdu kontroliuoti ar manipuliuoti partnerį. Skyrybos, netgi mintis apie jas, turėtų būti paskutinė išeitis.

Niekuomet nesinaudokite “o kas, jeigu…” metodu – tai neproduktyvu. Pasimokykite iš klaidų ir judėkite pirmyn. Mėgindama nuspėti, kas galėjo atsitikti, “JEIGU jūs tik…” nepadės jums pasiekti nieko. Jūs esate tuo, kuo esate dėl sprendimų, kuriuos priėmėte praeityje. Jūs esate žmogus, kurį įsimylėjo jūsų sutuoktinis.

Kai jums liūdna, skaudu ar jūs pykstate, pasinaudokite “10 metų taisykle”. Ar tai vis dar bus svarbu po dešimties metų? Jeigu taip (moraline, teisine ar pan. prasme), tuomet išspręskite tą problemą. Jeigu ne (jūs pykstatės dėl drabužių, televizijos kanalo pasirinkimo, muzikos, sporto ar pan.), tuomet nekreipkite į tai dėmesio. Gyvenimas iš tikrųjų yra per trumpas. Atminkite: ši taisyklė puikiausiai tinka ir šeimyniniame gyvenime, ir santykiuose su draugais ar bendradarbiais.

Bent vieną kartą per savaitę paserviruokite stalą prašmatniais indais (neleiskite tiems brangiems daiktams tiesiog gulėti lentynose) – net ir tuo atveju, jeigu valgote tik picą. Surenkite vakarienę prie žvakių šviesos. Išjunkite telefoną ir televizorių. Tačiau neplanuokite to – nustebinkite savo sutuoktinį. Tai – malonus, romantiškas siurprizas, kuris padės jums pasijusti ypatingai. Svarbiausia tokiu atveju yra padaryti ką nors, kas priverstų kitą žmogų pasijusti ypatingu. Būkite spontaniški ir romantiški.

Finansai

Daugelis finansų ekspertų rekomenduoja, kad susituokusios poros turėtų tris sąskaitas: jo, jos ir bendrą.

Bendravimas

Gerbkite vienas kitą.

Kalbėkitės apie viską. Niekuomet neužmikite vienas kito nepabučiavę ir nepalinkėję labos nakties. Būkite pasirengę kompromisams.

Padarykite taip, kad sugebėtumėte pastatyti savo partnerį į pirmą vietą savo gyvenime prieš tėvus, vaikus, draugus, viršininką ir bendradarbius. Jeigu negalite to padaryti, ar iš tikrųjų turėtumėte būti susituokę?

Išreikškite savo giliausias baimes ir labiausiai pašėlusias svajones. Jeigu negalite to padaryti dėl to, kad nepasitikite savo partneriu arba gėdinatės, ar iš tikrųjų turėtumėte būti susituokę?

Svarbiausia, atminkite, kad pyktis yra lyg apelsinų sultys…Kai jūs suspaudžiate apelsiną, išbėga sultys. Kodėl? Todėl, kad iš pat pradžių jos buvo apelsino viduje. Jeigu kieno nors žodžiai ar veiksmai iš jūsų “išspaudžia” pyktį, jis išsilies lygiai taip, kaip sultys iš apelsino. Niekas negali “padaryti” jūsų piktu – jus supykdę žmonės tiesiog primena jums apie pyktį, kurį laikote viduje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją