Pirkėjai galės rinktis iš iš trijų kėbulo tipų – universalo, 5 durų arba 4 durų versijos.

Viena svarbiausių techninių naujienų yra tai, kad „Mondeo“ bus siūlomas su benzininiu 1.0 l „EcoBoost“ varikliu. Gamintojai tikisi, kad šis agregatas leis „Mondeo“ tapti ekonomiškiausiu savo klasėje.

Be to, „Mondeo“ taps pirmuoju „Ford“ europiniu modeliu, kuris turės hibridinį variklį. Ši versija bus komplektuojama su 2.0 l benzininiu varikliu ir 35 kW elektros motoru. Įdomu ir tai, kad pirmą kartą pirkėjams bus siūlomas dyzelinis visais ratais varomas „Mondeo“.

„Mondeo“ turės novatorišką pripučiamą saugos diržą, kuris sujungia įprastinio saugos diržo ir saugos oro pagalvės savybes. „Ford“ pripučiamas saugos diržas sukurtas sumažinti galvos, kaklo ir krūtinės sužeidimų pavojų automobilio gale sėdintiems keleiviams, kuriais dažnai tampa šiems sužeidimams jautresni vaikai ar vyresnio amžiaus keleiviai. Avarijos metu diržas išsipučia ir išsklaido smūgio jėgą už tradicinį saugos diržą penkis kartus didesniame plote.

Kasdieninio naudojimo metu pripučiami saugos diržai veikia taip kaip tradiciniai ir yra suderinami su vaikiškomis kėdutėmis. Kaip ir oro pagalvės, „Ford“ pripučiami saugos diržai išsiskleidžia jutikliams užfiksavus nustatytą slenkstį viršijančią smūgio jėgą. Iš po keleivių krėslo esančio cilindro, per sagtį, diržas pripildomas suspaustomis dujomis. Pripučiamas saugos diržas pilnai išsiskleidžia per 40 milisekundžių.

Skirtingai, nei oro pagalvės, kurios išsiskleisdamos išskiria šilumą, „Ford“ pripučiami galiniai saugos diržai užpildomi šaltomis suspaustomis dujomis.

Planuojama, kad ketvirtos kartos „Mondeo“ gamintojo atstovus pasieks 2013 m. pradžioje. Automobilio kainos kol kas neskelbiamos.

Pirmos kartos modelis buvo pristatytas 1993 m., antros – 2000 m., trečios – 2007 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)