„Rugsėjo 1-ąją tikimės didesnio lankytojų antplūdžio ir tam ruošiamės. Specialaus meniu šiai progai nedarome, tačiau atkreipiame dėmesį į vaikišką meniu ir paruošiame kažkokį saldėsį ar padarome nuolaidas jau esantiems saldumynams, kad jų galėtų paskanauti klientai, atėję su vaikais“, - sakė restoranų tinklo „Fortas“ atstovas Kęstutis Markevičius.

Tačiau nors lankytojų tikimasi daugiau, kol kas tinklo restoranai ir kavinės rezervacijų bangos nesulaukė.

„Paprastai Lietuvos gyventojai neturi tradicijos iš anksto rezervuoti staliukų. Be to, kai yra didelis poreikis, mes ir patys stengiamės labai daug staliukų nerezervuoti, nes ateina žmonės, jie mato rezervuotus staliukus ir prie jų niekas nesėdi. Dažniausiai tokias gražias išimtis stengiamės daryti savo nuolatiniams svečiams, norėdami parodyti jiems dėmesį, bet mes ir jų prašome ateiti, kad prie įėjimo stovintys žmonės nematytų daug tuščių rezervuotų staliukų, nes tai būtų nepagarba kitiems mūsų lankytojams“, - pasakoja K. Markevičius.

„Lankytojų srautas „Čili picose“ rugsėjo 1 d. vidutiniškai išauga apie 60 proc., - sako „Čili Holdings” marketingo departamento direktorė Olga Belova. - Didžiajai daliai mūsų lankytojų yra patogiau, jei staliukų nerezervuojame. Taip darome iš pagarbos kiekvienam apsilankiusiam svečiui, siekdami išvengti situacijų, kai atėję svečiai laukia eilėse, o iš anksto rezervavę, kaip dažnai būna, nepasirodo, nes pasikeičia jų planai.“

Ji pasakoja, jog mokslo metų pradžios proga didžiausias dėmesys bus skiriamas moksleiviams, todėl kavinės ir restoranai pasipuoš, maisto ir gėrimų bus galima įsigyti su nuolaidomis.

Didžiausi srautai – kai rugsėjo 1 d. yra darbo diena

Kavinių ir restoranų verslo atstovai pasakoja, jog didžiausio lankytojų srauto sulaukiama tuomet, kai rugsėjo 1-oji sutampa su darbo diena. Tuomet žmonėms gali būti sunku surasti vietų, kur papietauti.

„Kiek žmonių sulaukiame mokslo metų pradžioje priklauso nuo to, ar šventė būna savaitgalį, ar darbo dieną. Šiais metais bus toks išsibarstymas, nes kai kas švęs šeštadienį, kai kas – pirmadienį. Paprastai visada, kai šventė būna vieną iš savaitgalio dienų, žmonės neskuba eiti tą pačią dieną švęsti ir būna šioks toks išsibarstymas, nes žmonės turi daugiau laiko, - dėsto K. Markevičius. - Lankytojų pikai būna tuomet, kai rugsėjo 1-oji yra savaitės viduryje, tuomet tikrai jaučiasi žmonių srautas, nes mokslo metų pradžia yra viena didžiausių švenčių, kuri yra paminima su visa šeima.“

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdančioji direktorė Eglė Dilkienė taip pat pastebi, jog kasmet rudens pirmosiomis dienomis kavinės ir restoranai sulaukia daugiau svečių.

„Mes specialiai statistikos nerinkome, bet tokia tradicija yra, šeimos eina pietauti, vakarieniauti mokslo metų pradžios proga. Žinoma, kavinėse ir restoranuose staliukų rezervacijų padaugėja. Dar, žinoma, prisidės ir tai, kad Mokslo ir žinių diena – rugsėjo 1-oji, yra savaitgalį. Aišku, daliai žmonių tikroji šventė prasidės dar tik pirmadienį, kitiems jau šį šeštadienį, bet tradiciškai vis vien sujudimas jaučiasi. Ir mes turime tradiciją su vaikais eiti ten, kur jiems patinka, ar į piceriją, ar į kiniečių restoraną bei, manau, šeimos sau tai leidžia“, - sako E. Dilkienė.

Anot viešbučių ir restoranų asociacijos vykdančiosios direktorės sunkmetis šios žmonių tradicijos nepakeitė.

„Galbūt dėl sunkmečio žmones mokslo metų pradžią pamini ir paprasčiau, išleidžia mažiau, kiti gal sugalvoja kaip kitaip šią dieną paminėti išleidžiant nedaug pinigų, bet ta proga klientų restoranuose tikrai padaugėja“, - teigia ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)