Tyrėjai apžvelgė naujausių tyrimų rezultatus ir pateikė priežastis, kodėl šie mitai iš tiesų yra tik mitai!

Pirmas mitas: moterims imponuoja statusas, vyrams – dailus užpakaliukas

Pasak šio mito, moterys vertina vyrus, turinčius aukštą statusą, o vyrai – moteris, kurios yra jaunatviškos ir patrauklios. Tačiau eksperimentais grįstas tyrimas parodė, kad šie lyčių skirtumai egzistuoja tik kalbant apie hipotetinius partnerius. Kai dalyvių buvo paprašyta sudalyvauti „greitajame pasimatyme“ ir įvertinti realių (o ne įsivaizduojamų idealių) partnerių savybes, abi lytys vienodai įvertino abu savybių rinkinius. Kitaip tariant, paaiškėjo, kad patrauklumas ir statusas yra vienodai svarbūs tiek moterims, tiek vyrams.

Antras mitas: vyrai nori ir turi daugiau seksualinių partnerių

T. Conley, apžvelgusi atitinkamų tyrimų rezultatus, nustatė, kad taip, kai kurie vyrai nori turėti daug meilužių, bet didžioji dauguma žmonių (tiek vyrų, tiek moterų) teigė norintys daug mažiau partnerių... Kiek? Ogi vos vieno! O kiek partnerių jie iš tiesų turėjo? Iš pradžių vyrai pateikė kur kas didesnius skaičius nei moterys, tačiau tyrėjai nutarė pagudrauti. Jie pasakė dalyviams, kad jie, atsakydami į klausimą, kiek seksualinių partnerių yra turėję, bus tikrinami melo detektoriumi. Štai tuomet ir paaiškėjo, kad vyrai yra turėję tiek pat partnerių, kiek ir moterys.

Trečias mitas: vyrai galvoja apie seksą daugiau nei moterys

Tokie rezultatai gauti atlikus koledžo studentų tyrimą 2011 m. Studentai teigė, kad jie galvoja apie seksą dažniau nei merginos. Bet jie daugiau galvojo ir apie miegą bei maistą. Tad gali būti, kad vyrai tiesiog dažniau nei moterys galvoja apie savo fiziologinius poreikius.

Ketvirtas mitas: moterys patiria orgazmus rečiau nei vyrai

T. Conley ir komanda pasiryžo išanalizuoti ir mitą apie „didįjį O“. Kitaip tariant, ar iš tiesų egzistuoja „orgazmų skirtumas“? Tyrimai rodo, kad moterys orgazmus patiria rečiau nei vyrai, bet tai tik dalis tiesos. Iš tiesų viskas priklauso nuo to, ar moteris turi nuolatinį partnerį. Jei taip, jie patiria orgazmus vienodai dažnai. Šiuo atveju svarbesnė psichologija, o ne biologija – įsipareigojusiems vyrams kur kas labiau rūpi partnerės poreikiai.

Penktas mitas: vyrai nori neįpareigojančio sekso, o moterys – meilės

Vieno tyrimo metu pasamdyti vyrai ir moterys siūlė tyrimo dalyviams pasimylėti be įsipareigojimų. Su pasiūlymu nesutiko nė viena moteris, bet juo susidomėjo 70 proc. vyrų. Daugybei žmonių tai buvo įrodymas, kad vyrai yra biologiškai užprogramuoti ieškoti vienos nakties nuotykių, bet tiesa kur kas sudėtingesnė.

Pasirodo, ir vyrai, ir moterys yra vienodai linkę priimti pasiūlymą, jei mano, kad siūlytojas bus geras lovoje, o moterys taip dažniausiai nemano (greičiausiai dėl to kaltas faktas, kad moterys retai patiria orgazmus su atsitiktiniais partneriais).

Be to, moterys dažnai atsisako atsitiktinių santykių dėl baimės įgyti pasileidėlės reputaciją. Kitaip tariant, moteris priimtų pasiūlymą pasimylėti, jei žinotų, kad vyras ją patenkins, o jos reputacija išliks nepriekaištinga. Štai čia ir dingsta lyčių skirtumai.

Šeštas mitas: moterys išrankesnės už vyrus

Dažnai sakoma, kad moterys yra kur kas išrankesnės už vyrus. Pavyzdžiui, „greitųjų pasimatymų“ metu jos kur kas rečiau nei vyrai sako „taip“. Tyrėjai iškėlė prielaidą, kad taip gali būti vien dėlto, kad vyrai prieina, o moterys sėdi (vis daugiau tyrimų rodo, kad kūno poza turi įtakos mūsų mintims, ir atvirkščiai).

Pasak jų, tiems, kas per „greitąjį pasimatymą“ atlieka fizinį prisiartinimo veiksmą, potencialus partneris atrodo seksualiai patrauklesnis – štai kodėl vyrai dažniau sako „taip“ ir yra ne tokie išrankūs. Tada tyrėjai sugalvojo padaryti eksperimentą ir paprašė vyrų prisėsti, o moterų – prieiti ir juos užkalbinti. Rezultatas? Vyrai pasidarė išrankūs ir dažniau sakė „ne“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)