Tai jau ketvirtas tokio lygio tarptautinis neįgaliųjų tenisininkų turnyras mūsų šalyje.

Tiek Lietuvoje, tiek ir kitose šalyse per pratybas, stovyklas ir varžybas meistriškumą keliantys Lietuvos sportininkai su „Vilnius Open 2012“ sieja dideles viltis, nes bus lygiaverčiai konkurentai visiems svečiams.

Užsienio tenisininkus į „Vilnius Open 2012“ vilioja ne tik pasaulio reitingo taškai, bet ir solidus 2000 JAV dolerių prizų fondas.

Turnyras Vilniuje vyks tuo pat metu, kaip ir Londono parolimpinių žaidynių teniso turnyras, kuriame rungtyniaus 64 stipriausi planetos tenisininkai.

Organizuoti turnyrą būtent šiomis dienomis Lietuvos sportininkus paskatino negautas kvietimas į Londono parolimpines žaidynes. „Kai sužinojome, kad neturėsime kvietimo į žaidynes, nusivylėme, tačiau žinodami, kad už parolimpiados borto liko ir daugiau panašaus pajėgumo tenisininkų, kartu su Lietuvos teniso sąjunga nusprendėme suorganizuoti pajėgų, reitingo turnyrą“, - dėstė Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo (LNTK) prezidentas Aleksandras Pacevičius.

Šių metų turnyre jėgas išmėgins 12 žaidėjų. Šeši iš jų – Lietuvos atstovai. Su jais kovos vieni stipriausių Rusijos ir Lenkijos neįgaliųjų tenisininkų. „Bandysime juos įveikti“, - teigė A. Pacevičius.

Lietuvos neįgalieji tenisininkai nesibaimina akistatų ir su pasaulio reitingo lyderiais, nes rezultatai tarptautiniuose turnyruose ir varžovų komplimentai neleidžia abejoti – su Vilniaus teniso akademija bendradarbiaujančių LNTK narių meistriškumas auga labai greitai. „Teniso pasaulis“ sudaro neįgaliesiems tenisininkams itin geras sąlygas tobulėti, leisdami jiems priklausančiuose teniso kortuose nemokamai treniruotis ir taipogi žaisti „Vilnius Open 2012” turnyro metu.

ITF „Futures“ serijos turnyras vyks daugiafunkciniame sporto, paslaugų ir sveikatingumo komplekse „SEB arena“, įsikūrusiame Ąžuolyno g. 7, Vilnius.

Susitikimai prasidės rugpjūčio 31 d, penktadienį. Vienetų ir dvejetų varžybų mačai rugpjūčio 31 d. ir rugsėjo 1 d. vyks 9-17 val.

Rugsėjo 2 d., sekmadienį, 12 val. prasidės finalo dvikovos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją