Viskas, ko jums reikia – tai troškimas patirti meilę ir 10 laisvų minučių kasdien. Nesijaudinkite, jei bus sunku sutelkti dėmesį – kad būtų veiksminga, meditacija neprivalo būti tobula. Šį metodą galite naudoti ne tik norėdami pritraukti meilę, bet ir siekdami kitų tikslų.

Kodėl šis metodas yra veiksmingas, arba mūsų norų galia

Mūsų troškimai turi blogą reputaciją. Mums nuolat kalama, kad norėti yra nesveika ir negražu, kad turime išmokti mėgautis savo pačių kompanija, tada sulauksime ir meilės. Bet tai netiesa. Mūsų troškimai yra mūsų didžiausi pagalbininkai.

Taip, kartais jie mums suteikia skausmo. Pavyzdžiui, kai norime žmogaus, kurio negalime turėti, kai jaučiamės vieniši ir nelaimingi. Kuo geriau pažįstame savo giliausius jausmus, tuo labiau skauda širdį, kad nerandame meilės.

Apie tai, kad mums trūksta meilės, mus informuoja vienišumo jausmas. Kad mūsų gyvenimuose kažko trūksta, išduoda mūsų troškimai. Kai išmokstame branginti savo troškimus, jie tampa mums naudingi. Jie skatina siekti to, ko norime, ir kovoti prieš tai, ko nenorime – pavyzdžiui, įpročius, kurie mus izoliuoja. Kai mumyse dega troškimų ugnis, mes keičiamės – nes privalome. Perfrazavus F. Kafką, „troškimai yra kirvis, tinkamas iškirsti jūrai, kuri mumyse užšalo“.

Jei netikite aukštesnėmis jėgomis ir nenorite prašyti Dievo pagalbos, kreipkitės į patį save ir paprašykite išlaisvinti tą neaprėpiamą, neišnaudotą jumyse glūdintį potencialą. Jūsų įkvėpimu gali tapti bet kas, kas jums suteikia vilties, stiprybės, meilės. Jei tai darysite nuoširdžiai, jūs priartėsite prie meilės – nesvarbu, ar tikite aukštesnėmis jėgomis, ar ne.

O jei tikite ar manote, kad galėtumėte tikėti, atsiduokite šiai patirčiai visa širdimi. Jei jaučiate, kad jūsų aukštesnė jėga yra pirmykštė meilė, su ja ir pasidalinkite savo troškimu susirasti mylimąjį. Prašyti pagalbos yra baisu, nes tampame pažeidžiami. Bet tai palankiausios sąlygos augti meilei. Leiskite sau mėgautis šio proceso intymumu.

Meditacija: 10 minučių link intymumo

Susiraskite savo namuose vietą, kur jaučiatės saugūs ir ramūs.

Pasiimkite rašiklį ir popieriaus, atsisėskite.

Sukurkite maldą, pasižadėjimą ar sakinį, kuris išreiškia jūsų troškimą rasti meilę. Būkite drąsūs rinkdami žodžius. Sudėliokite sakinį, kuris suvirpina jūsų širdį. Raskite žodžius, kurie dega; žodžius, kurie turi galios išspausti ašarą. Nesistenkite, kad jie skambėtų išmintingai, dvasingai, taisyklingai.

Pasistenkite, kad sakinys skambėtų įtikinamai ir teiktų vilties. Pavyzdžiui, galite įsivaizduoti savo būsimąjį ir kartoti: „Mano meile, atveriu tau savo širdį“. Jei kaskart, tai ištarus, suvirpa širdis, vadinasi, pasirinkote tinkamą frazę.

Prašydami to, ko labiausiai norime, mes patiriame naujų emocijų. Galime išsigąsti, kad meilė mūsų niekada neaplankys. Arba jausti skausmą, kad nepatenkinamas mūsų poreikis turėti partnerį ir šeimą.

Tai kam daryti tai, kas kelia skausmą, net jei tai trunka vos 10 min.? Ogi todėl, kad tai yra veiksminga. Tai keičia mūsų charakterį ir elgesį, pakursto jėgas, kurių sąmoningai nesuvokiame, nutrina apsauginius sąstingio, neigimo, koncentravimosi ties nereikšmingais dalykais sluoksnius, padeda suvokti, kas mums svarbiausia. Kai šį pratimą atliekame aistringai ir reguliariai, ant jo ašies ima suktis visas mūsų gyvenimas.

Nesitikėkite, kad jūsų pirmoji meditacija bus tobula. Gali būti, kad staiga užsimanysite viską mesti arba kas tris minutes žvilgčiosite į laikrodį. Nieko baisaus! Jei kasdien bent 2 iš 10 minučių jausite gryną jausmą, priartėsite prie tikrosios meilės. Tomis akimirkomis, kai užvaldys aistra – kai jūsų širdis jaus stiprų nuoširdų troškimą – leiskitės plukdomi pasroviui, atsiduokite šiam pojūčiui visa širdimi.

Tomis akimirkomis vyksta dalykai, kurie mus keičia ir rodo kryptį. Leiskite jiems vykti ir pajuskite jų poveikį.

Kartais gali atrodyti, kad meditacija yra nenatūrali, neveiksminga. Nebijokite to! Kitais kartais ji bus nuoširdi, gili, sustiprins jūsų meilės troškimą, suteiks vilties ir ramybės.

Kai tai įvyks, žinokite, kad esate teisingame kelyje. Neiškrypkite iš jo. Tegul ši meditacija tampa kasdienės rutinos dalimi. Ji neturi būti tobula, bet turi būti nuoširdi. Atverkite savo širdį ir įsileiskite meilę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)