Ilgainiui jūs pradėjote vis rečiau kalbėtis. Seksas yra, bet ne taip dažnai ir ne taip aistringai. Jūs ginčijatės dėl daugelio dalykų, mažų ir didelių, ir dažnai būnate susierzinę ar pavyduliaujate. Skamba pažįstamai? Turėtų, nes taip dažnai nutinka susituokus. Jei visi mano, kad santuoka yra nuostabi, kodėl gi tiek santuokų nutrūksta?

Santuoka yra dviejų žmonių sąjunga, pripažįstama įstatymo - o daugeliui žmonių ir Dievo. Taigi santuokos apibrėžimas yra paprastas ir pakankamai akivaizdus, tačiau klausimas, ką ji reiškia iš tikro?

Kai poros pereina iš susitikinėjimo, pabuvimo kartu fazės į užtvirtintą santuoką, viskas pasikeičia. Atrodo, kad mes tikime, jog pasisavinome vienas kitą, ir turime dokumentus, galinčius tai įrodyti. Nebedarome dalykų, kuriuos darėme prieš santuoką - nesusitikinėjame su draugais, neturime laiko sau, nesimėgaujame pomėgiais, viskas dėl to, kad dabar esame susituokę ir viską privalome daryti kartu.

Atsiranda pavydas ir nerimas, kai vienas partnerių nori šiek tiek erdvės daryti tai, kas jam patinka, arba daryti tai su kitais žmonėmis. Kitas dalykas, kuris taip pat nutinka gan dažnai - tai, kad draugystė ima viršų, jūs tampate daugiau draugai nei aistringi mylimieji, viskas dėl to, kad gyvenate kartu ir turite santuokos dokumentus.

Taigi kodėl tai nutinka? Kodėl tiek santuokų nuvilia? Klaidinga interpretacija, iliuzijos ir nesuderinami požiūriai - tai atsakymai.

Klaidinga interpretacija. Daugeliui atrodo, kad santuoka yra sąjunga, kur abu žmonės pasisavina vienas kitą ir suvaržo laisvę. Tiesa ta, kad santuoka nereiškia, kad du žmonės nebėra laisvi. Jūs vis dar du individualūs žmonės, kurie pasirinko susieti savo gyvenimą. Ir nors šiek tiek pokyčių yra būtina, tačiau jūs abu turite išlikti laisvi būti savimi ir siekti savo tikslų.

Iliuzijos. Daugelis žmonių mano, kad santuoka - tai nesibaigianti romantika, aistra ir artumas, kuris automatiškai bus visada. Nors meilė ir aistra gali būti visada, tai nebus automatiška ir tai iliuzija, kurią visiems reikia pamiršti. Sveika santuoka, kupina meilės, aistros ir artumo, yra įmanoma, tačiau ne be darbo. Įsimylėti pastangų nekainuoja, tačiau kuo daugiau laiko praleidžiate kartu, tuo daugiau pastangų prireiks išlaikyti aistrą gyvą.

Taip yra ne todėl, kad žmonės nebemyli vienas kito, bet todėl, kad jie praleidžia kiekvieną dieną kartu, atsiranda rutina, ir jei neieškote būdų suardyti rutiną, galite nutolti.

Nesuderinami požiūriai. Tai gali atrodyti akivaizdu, tačiau daug žmonių su nesuderinamais požiūriais susituokia vildamiesi, kad jau susituokus reikalai pagerės. Nėra vienodų žmonių, ir tai nebūtina norint turėti gerus santykius. Tačiau panašūs požiūriai ir nemažai bendrų dalykų padės jums ir partneriui sukurti tvirtesnę santuoką.

Kai dviejų žmonių požiūriai visiškai išsiskiria, jie dažnai konfliktuoja, nesugeba pasiekti kompromisų, taigi įsitikinkite, kad jūs ir partneris turite panašius įsivaizdavimus apie gyvenimą, meilę, santuoką ir ypač vaikus.

Jei turėsite tai omenyje ir taikysite tai gyvenime, galėsite rasti partnerį, kuris jums tikrai tiks ir galėsite sukurti sėkmingą santuoką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (421)