Mūsų kelionių ekspertas EGO, jau nuo pirmojo žurnalo numerio pristatantis išskirtines keliones, kartu su Vokietijos sostinėje gyvenančia lietuve Agneta, sako, kad mėgstantiems linksmybes būtina bent kartą apsilankyti Berlyne, kadangi čia apstu ypatingų naktinių klubų.

Klubai ir vakarėliai

EGO ir Agneta tikina, kad vakarėliai Berlyne iš tiesų įspūdingi. „Geriausias man yra „Berghain“ ir jo viduje esantis „Panorama Bar“. Labai rekomenduoju jame apsilankyti, nes žmonės čia linksminasi kone visą parą, o linksmybės baigiasi tik pirmadienį po pietų. Vėliau veiksmas keliasi į „BAR25“, kur siaučiama iki trečiadienio.

Į ką derėtų atkreipti dėmesį prieš ateinant į visame pasaulyje garsų „Berghain“ klubą? Į savo aprangą. Klubo apsauga griežtai žiūri, kad lankytojai paisytų aprangos kodo, kuris, trumpai tariant, yra reiveriškas“, – patirtimi dalijasi kelionių ekspertas.

Vakarėlių liūtams taip pat rekomenduojama apsilankyti ant Šprė upės kranto įsikūrusiame klube „Watergate“. Pasak EGO, verta pabūti ir tik tarp vietinių žinomame klube „Villa Renata“. Ši pasilinksminimo vieta įdomi dėl to, kad yra įkurta 4 aukštų name, kuriame – net 15 skirtingų kambarių. Visuose groja skirtinga muzika, kuriama namų atmosfera.

Jei mėgstate prieš vakarėlius klubuose apšilti, geriausia vieta pre party vakarėliui, anot Berlyno ekspertų, yra „Sanatorium“.

Berlynas

Reivas ir vintažas

Berlynas – tai Europos reiverių ir vintažinio stiliaus gerbėjų sostinė. Ypač rytinė miesto dalis. Čia žmonės mėgsta stilingai rengtis ir linksmintis iki paryčių“, – pasakoja EGO ir Agneta. Pasak pašnekovų, mėgstantiems išskirtinį vintažinį stilių, Berlyne yra apstu butikų. Čia galima rasti vardinių ir vienetinių drabužių bei kitų stiliaus detalių.

Kiek turėti šlamančiųjų?

Berlynas iš visų Vokietijos didmiesčių yra vienas pigiausių miestų. Čia galite nebrangiai išsinuomoti viešbutį arba apartamentus. EGO ir Agneta tikina, kad tai viena ekonomiškiausių apgyvendinimo galimybių.

Papietauti vidutinės klasės restorane jums kainuos apie 10 eurų, (35 litus), o gardžiausias, itin didelis turkų gaminamas kebabas, paplonins piniginę vos 3 eurais (10 litų).

Nebrangi ir itin patogi Berlyno transporto sistema. Dienos metro ir autobusų bilietas jums atsieis vos 6 eurus ( 20 litų). Be to, savaitgaliais metro ir autobusai važiuoja visą parą.

Kainos naktiniuose klubuose taip pat labai prieinamos. Už įėjimą į geriausius klubus mokėsite iki 10 eurų (35 litus), kokteiliai kainuoja maždaug 5-7 eurus (17-24 litus).

„Jei norite efektingo savaitgalio Berlyne su audringomis linksmybėmis, jums tikrai užteks mažiau nei 1000 litų – tiek kainuos kelionės bilietas, apgyvendinimas, maistas ir linksmybės“, – tikina EGO ir Agneta.

Berlynas

NAUDINGA INFORMACIJA

Į Berlyną galima atvykti 4 būdais: autobusu (pigiausias variantas), traukiniu (su persėdimu Varšuvoje), lėktuvu (su persėdimu kokiame nors Europos mieste) ir nuosavu automobiliu.

Vidutinė viešbučio ar apartamentų kaina vienam asmeniui – 70-100 litų už nakvynę.

Jei nusprendėte vykti į Berlyną pasilinksminti, būtinai prieš tai pasižiūrėkite filmą „Berlin calling“.

Berlyne, kaip ir visoje Vokietijoje, drąsiai susikalbėsite anglų kalba – ja šneka tiek jaunimas, tiek vyresni žmonės.

Jei norite ramaus poilsio, geriau apsistokite vakarinėje Berlyno dalyje. Jei esate nusiteikę linksmintis kiaurą parą – rytinis Berlynas jūsų mielai lauks.

Daugiau skaitykite naujame žurnalo MIESTE numeryje.