Jis restorano svečius nemokamai vaišins Kolumbijoje ir visoje Lotynų Amerikoje itin populiariu, jo paties pagamintu patiekalu
Arepa
. Po vakarienės restorano svečių laukia kerinčios džiazo, soulo ir rokenrolo muzikos koncertas. Vietas galima rezervuoti telefonu (8-5) 210 30 12, 210 30 00, HOLIDAY INN VILNIUS, Šeimyniškių g. 1, Vilnius.

Arepa (ah-ray-pah; kirčiuojamas vidurinis skiemuo) – tai kukurūzų pyragėliai, kuriuos pradėjo gaminti Kolumbijos ir Venesuelos indėnai. Daugelį metų neturtingi Kolumbijos ir Venesuelos žmonės naudojo arepas kaip pigų ir lengvai paruošiamą patiekalą. Dabar arepos mėgiamos tiek neturtingų, tiek ir turtingų žmonių, ir simbolizuoja paprastumą, tradiciją ir gerą skonį.

“Šio patiekalo receptą atsivežiau iš savo gimtinės Kolumbijos, kur kiekvienoje šeimoje gaminamų arepų receptas yra savitas. Labai mėgstu gaminti, todėl tęsiu šią kulinarinę tradiciją ir Lietuvoje”, – taip šio ketvirtadienio vakaro recepto pasirinkimą pristato Lietuvoje gyvenantis "InCulto" lyderis Jurgis Didžiulis. Kol vakaro svečiai vaišinsis Jurgio pagamintu Kolumbijos valgiu, visus šildys "InCulto" gyvai atliekama muzika.

Populiaraus Pietų Amerikos patiekalo pavadinimas kilo iš keramikinių plokštelių, ant kurių indėnai kepdavo jau paruoštus pyragėlius, pavadinimo "aripos".

Tradiciškai, arepos buvo gaminamos iš sudžiovintų kukurūzų grūdų, kurie per naktį yra mirkomi vandenyje su citrinų rūgštimi, kad galima būtų nuimti luobelę, tada išverdami, išdžiovinami ir sumalami. Taip gaunama pyragėlių tešla “masa”. Norint greitai pasigaminti arepas namuose, “masa” galima pasidaryti tiesiog kukurūzų miltus (baltus arba geltonus) sumaišant su druska ir pilant tiek vandens, kad tešla pasidarytų tiršta.

Arepa galima skanauti su įvairiais įdarais: smulkintu sūriu; plonyčiais mėsos gabalėliais, virtais prieskonių prisodrintame vandenyje; vištiena su avokado salotomis, kiaušiniene su žaliaisiais pipirais ir svogūnais; kubeliais supjaustyta dešra ir daugybe kitų priedų. Tačiau pati populiariausia yra arepos įdarytos sūriu. Panaudojant originalų arepos pyragėlio receptą, galima susikurti ir savo originalią arepą, naudojant vis kitokį įdarą.

Įvairiai paruošiamos arepos puikiai įrodo, kad nepretenzingas maistas gali ne tik numalšinti alkį, bet ir būti labai skanus.

Pernai pradėtas įgyvendinti projektas „Žvaigždės virtuvė“ tapo gera restorano „Terra El Dorado“ tradicija. Viešbutyje „Holiday Inn“ įsikūrusiame restorane „Žvaigždės virtuvės“ vakarai rengiami kiekvieno mėnesio pirmąjį ketvirtadienį. Vakarai, kurių metu virtuvėje ir scenoje karaliauja žinomi muzikantai ar dainininkai ir nemokamai vaišina restorano lankytojus originaliais patiekalais, tapo labai populiarūs - be išankstinės rezervacijos į juos sunku patekti. Vakaras nesibaigia vaišėmis – vakarienės šeimininkas savo svečiams surengia gyvos muzikos koncertą.

Vasario mėnesio „Terra El Dorado“ svečio Insulto lyderio Jurgio pagaminta vakarienė - tai jau trečiasis projekto „Žvaigždės virtuvė“ vakaras. Pirmąkart prieš porą mėnesių „Terra El Dorado“ virtuvėje šeimininkavo estrados žvaigždė Neda, o prieš mėnesį „Terra El Dorado“ lankytojai gardžiavosi Lotynų Amerikos šokių pradininko Lietuvoje, tango ir salsa mokytojo bei dainininko Juano Eduardo Gimenezo Šlekio pagamintu jautienos troškiniu su specialiu padažu. „Žvaigždės virtuvės“ vakarienes planuojama rengti kiekvieną mėnesį iki vasaros pradžios. Įžymybės mėgstamiausias patiekalas mėnesiui įtraukiamas į restorano „Terra Eldorado“ nuolatinį meniu. Akcijai pasibaigus, visi žvaigždžių pagaminti patiekalai bus įtraukti į specialų meniu ir siūlomi restorano svečiams.