„Prasidėjus audrai, netoli Babtų, mūsų pokalbį nutraukė garsus trenksmas į automobilio stogą. Iš karto po to automobilyje dingo elektra.

Sustojus pasitikrinti, išvydau tik iš radijo antenos likusias nuolaužas, o didžioji dalis buvo apskritai dingusi. Įdomu tai, kad nepaisant tebesitęsusio lietaus, aplink antenos vietą vanduo nebesikaupė...Automobilis be gyvybės ženklų, tačiau mes džiaugiamės, kad likome sveiki, ir atsakėme sau į klausimą, ar gali į automobilį pataikyti žaibas“, – pasakojo DELFI skaitytojas.

Antena po žaibo

Perkūnijos metu patariama sustoti

Įdomu tai, kad kai kuriuose patarimuose, kaip saugotis nuo perkūnijos, pabrėžiama, jog nuo žaibo patikimai turėtų apsaugoti ir automobilis, tačiau specialistai yra kitos nuomonės.

Audronė Galvonaitė
„Daug kas mano, kad į važiuojantį automobilį žaibas netrenks, tačiau tai ne tiesa. Esant perkūnijai reikėtų sustoti. Nors tokių įvykių būna nedažnai, iškrovą įžemina guminės padangos, tačiau automobilis yra iš metalo, jis juda, todėl ir gali pritraukti žaibą“, – po panašaus incidento anksčiau yra sakiusi Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHT) Klimatologijos skyriaus vedėja dr. Audronė Galvonaitė.

Nors į Klaipėdą važiavęs ekipažas džiaugėsi, kad visi liko sveiki, specialistai tokiais atvejais vis vien pataria kreiptis į gydytojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)