R. Zietlowas su kompanija iš Melburno pajudėjo praėjusį ketvirtadienį, jie pasiryžę šį atstumą įveikti visureigiu „Volkswagen Touareg“, kurio standartinė komplektacija papildyta saugos lankais ir papildomu degalų baku.

Keliautojai žygio metu turės įveikti daug įvairių klimato juostų. Jie ir automobilis turės ištverti ir tropinį karštį, ir smėlio audras, ir aukštikalnių perėjas. Keliautojai važiuoja automobiliu su 3 litrų darbinio tūrio V6 TDI „Clean Diesel“ varikliu (JAV rinkai skirta 225 AG versija).

Tęsdamas šlovingas senovės žygeivių tradicijas, R. Zietlowas gabena Melburno mero laišką Sankt Peterburgo administracijos vadovui.

Šiais metais Melburnas švenčia miesto įkūrimo 175 metų jubiliejų ir nuo 1989 metų susibičiuliavęs su Sankt Peterburgu.

Šis visureigių mėgėjas ir jo pagalbininkai jau yra pasiekę vieną rekordą. Pernai, važiuodami automobiliu „Touareg V6 TDI“, jie greičiausiai iš visų įveikė garsųjį Pan- American greitkelį. Iš Aliaskos į Ugnies žemę nuvažiuota per 11 dienų, 17 valandų, 22 minutes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)