Ankstyvas vaikų sodinimas ant puoduko kelia šlapimo nelaikymo, inkstų pažeidimų ar net šlapimo sistemos infekcijų grėsmę. S. Hodgesas įsitikinęs, kad vaikas turi elgtis pagal kūno poreikius ir iškart juos tenkinti. Kai mažylis pradeda tai suvokti, galima jį sodinti ant puoduko.

Žurnalo „Journal of Neurogastroenterology and Motility“ duomenimis, per pastarąjį dešimtmetį su šlapimo sistemos problemomis susiduriama keturis kartus dažniau.

Vien Jungtinėje Karalystėje į lovą šlapinasi apie penki milijonai vaikų. Tai nutinka net 20 proc. penkiamečių, 12 proc. šešiamečių ir 10 proc. septynmečių.

Specialistas neatmeta tikimybės, kad tikrieji skaičiai gali būti dar niūresni, mat dauguma tėvų įsitikinę, kad su naktiniu šlapinimusi susijusios problemos yra normalios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (301)