Moteriški vyrai

Visas kolekcijas siejo kailis, elegantiškas karinis stilius ir moteriški akcentai. Trussardi sukūrė ryškiaspalves – violetinių ir rudų spalvų – kelnes. Jos buvo dar visai pakenčiamos palyginti su baisiomis kitų dizainerių idėjomis. Žiūrovams buvo smagu matyti dizainerį, kuris leido vyrui dėvėti tai, ką vyrai dėvėjo per amžius.

Daugelis mados kūrėjų priderino daugybę moteriškų detalių, taip tarsi atskleisdami moteriškąją vyro pusę.

Mada keistuoliams

Daugeliui atrodytų, kad Missoni išliko ištikimas tradicijoms, o ne be gailesčio laužė jas kaip kiti kolegos. Tačiau dėl to galima ginčytis. Ties kulkšnimis aptemptos kelnės, vilnoniai, ne odiniai, švarkai, batai, kurių pavydėtų kiekvienas skinhedas.

Reikia pripažinti – spalvų paletė ir netgi palaidinių kolekcija buvo nuostabios, tačiau išvydus kelnes norėjosi nusiųsti Missoni į jaunųjų dizainerių kursus, kad šis pavartytų pradžiamokslį.

Kiek jūsų pažįstamų vyrų rengiasi lyg būtų kieti ir stiprūs, tačiau prisiderina aukštakulnius ar pasipuošia karoliais? Tikriausiai nė vienas. Atrodo, kad dizaineriai taip stengiasi nepanašėti vienas į kitą, kad galiausiai pamiršta pagrindinį savo tikslą. Arba jų idėjos išsenka ir jie atsigręžia į 9-ąjį dešimtmetį. Jei pamenate, tuo metu buvo toleruojamos net klaikiausios beskonybės.

Kalti italai!

Hm, įtakingiausi pasaulio dizaineriai – Gucci ir Cerruti – vyrus tiesiog įvyniojo į gyvūnų odą. Cha, apsivynioji audinę ir galvos neskauda. Ar įmanoma būti madingam ir nedėvėti kailio?

Ar vyrui tinka kailiniai?

Atleiskite už neišmanymą, bet kai aplink šmirinėja PETA (Žmonės už etišką elgesį su gyvūnais – “People for the Ethical Treatment of Animals”) protestuotojai, niekas ilgiau nei 10 sekundžių netvertų neapipiltas raudonais dažais. Antra, jei yra koks drabužis, kurį apsirengęs vyras bylotų “aš moteris, įkalinta vyro kūne”, tai jis tikriausiai iš kailio. Nesvarbu, ką dizaineriai nori padaryti iš vyrų, jiems nepavyks.

Maloniai nustebino tik Gucci sugrąžintas blogo berniuko įvaizdis, kurį taip mėgo Marlon Brando, kol nepradėjo uždirbti milijonų. Tikriausiai žinote, koks tas blogiečio įvaizdis? Balti marškiniai, užpakaliuką aptempiantys džinsai ir – nevalia pamiršti – skrybėlė. Kietai atrodė ir rudos odinės striukės.

Cerruti pilkšvų verslininkų kostiumų idėja buvo nebloga, tačiau viską sugadino kailiniai. Žinoma, bet kuris vyras mielai įlįstų į vieną iš Cerruti kostiumų; bet pabandykit savo vyrą apsiausti kailinukais…

Vardas lieka tas pats

Nors Vokietijoje gimusi Jil Sander jau metus neužsiima kūryba, alkana mados minia, žmonės-pinigų maišai, reikalauja ir toliau matyti šį garsų vardą. Tad nors dizainerės talentai nenaudojami, vardas vis dar kala pinigėlius.

Kaip bebūtų, jos gerbėjai šį sezoną renkasi militaristinį stilių. Galite nepritarti “kelnių, sukištų į batus” įvaizdžiui, bet tikriausiai įvertinsite trumpas impregnuotas milines iš odos? O kas dar, be odos, kuria blogo berniuko įvaizdį? Pažiūrėkime.

Oda – geriau

Deja, šį sezoną nė vienas mados guru nesugebėjo mūsų nustebinti, sužavėti, apakinti! Visgi buvo keletas dėmesio vertų gatavų drabužių kolekcijų. Nekalbu apie kailį, kurio neturėtų dėvėti ne tik vyrai, bet apskritai joks žmogus. Oda (na gerai, ją irgi gaunam iš gyvūnų...) sukuria žavų, paslaptingą įvaizdį, o įsisupęs į kailinius tampi panašus nebent į kalnietį ar laukinį.

Žieminiai drabužiai turėtų būti šilti ir patogūs, kad vyrai nenušaltų, ko nereikia. Dizaineriai turėtų logiškiau pasvarstyti, kas dėvės jų išmislus.

Penktadienio vakaras, ruošiatės eiti į klubą. Ir štai pamatote atžygiuojantį draugą: jis įsispraudęs į baltus šilkinius marškinius, apsimovęs ties kulkšnimis surauktas kelnes, po kaklu prisitvirtinęs „varlytę“ ir užsimetęs rudus kailinius... Tikriausiai jus ištiktų juoko priepuolis, kad net ištrykštų ašaros. Tad tikėkimės, kad kitą sezoną kolega ras ką nors realaus ir gražaus, ką apsivilkęs sužavėtų tas kelias pažįstamas merginas. Iki pasimatymo, nenuleiskit akių nuo podiumo!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją