Pasaulis vejasi krepšinio flagmanus

Žaidimas bangavo, rezultatas ne visada tenkindavo, organizatoriai krėtė šunybes, bet Lietuvos rinktinė pasiėmė tai, dėl ko atvyko į Venesuelą. Paskutinį žingsnį link Londono olimpinių žaidynių lietuviai žengė pusfinalyje sutriuškindami Dominikos respublikos komandą 109:83.

Nors gerbėjų žvilgsniai jau krypsta į Didžiosios Britanijos sostinę, Š. Jasikevičiaus įsitikinimu, vien pelniusi olimpinį kelialapį rinktinė nuveikė didžiulį darbą.

„Anksčiau į olimpiadą patekti buvo gana lengva. Bet dabar Europai duoda tik dvi tiesiogines vietas, o kitoms ekipoms reikia važiuoti į kitą pasaulio galą ir kovoti dėl papildomų. Turkai, serbai ar vokiečiai jau pernai iškrito iš šios kovos. Visi sako, kad Lietuvai nepatekus į olimpiadą būtų tragedija. Ne, tragedijos nebūtų. Dabar kiti laikai. Manau, kad vien patekimas yra labai geras rezultatas, nors suprantu, kad lietuviams tai sunku įrodyti.

Pažiūrėkite: visas Dominikos trenerių štabas – amerikiečiai, komandoje yra du NBA žaidėjai. Nigerijoje tokių taip pat yra. O pabandyk paprastam žmogui pasakyti, kad pralaimėjai kažkokiems iš Afrikos... Reikia suprasti, kaip sunku šiemet buvo patekti į olimpiadą“, – pabrėžė veteranas.

Anot jo, Europos komandoms kovą dėl vietos žaidynėse dar labiau apsunkino Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) parinktas atrankos varžybų laikas.

„Skaičiau kitų europiečių komentarus, kad šis turnyras jiems neparankus – tai yra teisybė. Negali taip būti, kad komanda susirenka likus savaitei iki varžybų. Tai – kažkoks absurdas“, – stebėjosi Š. Jasikevičius.

Gynėjo ir kitų Lietuvos rinktinės žaidėjų dabar laukia kelionė atgal į tėvynę, kelios dienos poilsio ir naujas pasirengimo olimpinėms žaidynėms etapas, kuris truks daugiau nei dvi savaites. Vėliau – dar vienos varžybos – šįkart olimpinėje Londono arenoje.

Š. Jasikevičius anksčiau buvo prisipažinęs dar nežinantis, ar apsisprendęs šią vasarą paskirti rinktinei pasielgė teisingai. Nepaisant pergalingo pasirodymo Venesueloje, įžaidėjas tvirtino, kad dvejonių likę ir dabar.

„Labai sunku mėnesį būti be šeimos, kažkur kitame pasaulio gale. Aišku, kol kas visai neblogai sekasi, bet reikia paklausti žmonos nuomonės (šypsosi – DELFI).

Tiesa, kad pergalės viską atperka: dabar linksma, kaifuojame, juokaujame rūbinėje. Bet iš tikrųjų buvo labai sunku: tiek aklimatizacija Hjustone, tiek nesusižaidimas. Patys matėte, kaip mes atrodėme. Bet dabar labai gera jausti, kad kažkoks darbas jau yra padarytas“, – sakė Š. Jasikevičius.

L.Kleiza ragina neatsipalaiduoti

Tuo tarpu puolėjas Linas Kleiza pažymėjo, kad kol kas lietuviai neturėtų skubėti džiūgauti, kadangi visi taškai bus sudėti olimpinėse žaidynėse.

„Buvo ir nesusipratimų, ir visko, bet svarbiausia, kad pasiekėme tikslą, kurį norėjome pasiekti. Iki olimpiados dar reikia padaryti daug darbų, gerinti žaidimą. Bet einame teisinga kryptimi.

Ar akmuo nuo širdies nusirito? Žinote, jei ir taip, rytoj gali kitas užsiristi. Dar reikės pasiruošti ir olimpiadoje gerai sužaisti. Gerai, kad turėsime laiko atsigauti, papildomai pasportuoti“, – dėstė vienas ekipos lyderių.

„Draugiškų rungtynių ciklas mums buvo sunkus, ir galbūt tai išėjo į naudą. Žinojome, kad turime smarkiai pasitempti. Reikėjo įdėti daug darbo, bet mes padarėme tai, ko visi tikėjomės. Žaidėme visai kitokį krepšinį, nei per draugiškas rungtynes, – lietuvių pasirodymą olimpinės atrankos varžybose apibendrino kitas puolėjas Jonas Mačiulis. – Tikiuosi, kuo toliau, tuo bus geriau, atsiras geresnis tarpusavio supratimas, geresnis žaidimas. Bet pagyvensime ir pamatysime. Reikės grįžti namo ir vėl pereiti aklimatizacijos procesą.“

Jis taip pat skundėsi, kad Europos ekipoms atrankos turnyro vieta ir laikas buvo itin neparankus.

„Visos sąlygos buvo sudarytos Pietų Amerikos rinktinėms, kad joms nereikėtų aklimatizacijos, kad joms viskas būtų kuo geriau. Jos ir draugiškus turnyrus čia žaidė. Bet jei nemoki žaisti krepšinio labai gerai, gali daryti, ką nori“, – šyptelėjo J. Mačiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (485)