Kaip ir buvo galima išskaityti iš krabo prognozės, Lietuvos rinktinę po spurto mačo pradžioje turbūt kiek prislėgė Kobe Bryanto, turinčio pusbrolį Venesuelos komandoje, šešėlis. Bet jis tetvyrojo pusantro kėlinio, o po to lietuviai iš esmės dalijo varžovams nemokamas krepšinio pamokas. Pranašaudamas mačo Lietuva-Venesuela baigtį, Lazdeika pataikė kaip žnyple į akį.

Taigi DELFI orakulas įrodė esąs puikios formos. Alinanti fizinio parengimo stovykla Palangos pliaže nenuėjo perniek. Ypač ta dalis, kai krabas bėgiojo su visa filmavimo trupe – dviem operatoriais, apšvietėju, garso režisieriumi ir marketingo vadovu – po moterų pliažą. Vyrų pasiteisinimas skambėjo paprastai. „Mes už... Lietuvą“.

Bet grįžkime prie tiesioginio Lazdeikos darbo ir pamirškime neišsipildžiusias filmavimo trupės svajones pratęsti fizinio pasirengimo stovyklą Venesuelos pliažuose.

Jei prieš dvikovą su Venesuela Lazdeika dar pasitikrino, ar tikrai renkasi teisingą kokoso kevalą, Nigerijai DELFI orakulas vilčių nelinkęs suteikti.

Pranašaudamas antrųjų Lietuvos rinktinės rungtynių baigtį, jis nė nestabtelėdamas įsitaisė kokoso kevale su trispalve.

Ši žinia turėtų sukelti didžiulį nerimą Nigerijos stovykloje. O ypač – rinktinės kapitonui Olumide Oyedeji. Mat veteranas oficialiai FIBA svetainei prisipažino, kad rinktinei daugiau nebeatstovaus, jei jai nepavyks prasibrauti į Olimpines žaidynes – vienintelį turnyrą, kuriame jam neteko pabuvoti.

Ką gi, Lazdeikos nuomone, O. Oyedi turistu jau pakankamai pabuvo Venesueloje. O juk Londone turistų bus pakankamai ir be Nigerijos rinktinės.

Tarp kitko, Nigerijos komanda deda pamatus naujam etnokultūriniam reiškiniui. Visi puikiai žino, kas yra afroamerikiečiai – paprastai tariant, juodaodžiai Amerikos gyventojai. O Nigerija pasižymi tuo, kad beveik visa jos krepšinio rinktinė – amerikoafrikiečiai. Mat tik 3 iš 12 Lietuvos rinktinės varžovų gimė Nigerijoje, o visi kiti – JAV.

Na, galbūt Nigerijos krepšinio federacija taip sumanė kovoti su Europos rinktinėmis, kurios Nigeriją tarptautiniuose turnyruose paprastai panaudoja patrankų mėsai. Ir nors JAV yra stipriausia krepšinio valstybė, gimti joje akivaizdžiai nepakanka.

Nigerijos rinktinė turi tik vieną krepšininką NBA – tai Al-Farouqas Aminu. Jis, beje, kartu su pirmame mače desperatiškai mūsiškiams besipriešinusiu venesueliečiu Greivisu Vasquezu žaidžia „Hornets“ klube. Ir nieko įspūdingo ten nenuveikia.

Beje, ar pamenate, koks NBA klubas pačiame jėgų žydėjime iš Europos ištempė Arvydą Macijauską ir po to jo piktybiškai neleido į aikštę? Taip, tas pats „Hornets“. Regis, Lazdeika imasi keršyti už Macą, vienas po kito pranašaudamas negandas „Hornets“ krepšininkams.

Tarp kitko, Nigerija pasižymi ir dar viena charakteristika. Neabejotinai didžiausia žaidėjų sklaida B grupėje. Nigerijoje (jei joje yra krepšinio lyga) nei vienas rinktinės narys nežaidžia. Komandos kapitonas O. Oyedi savo šalį garsina Kinijoje, kuri vis tiek pripažįsta tik vieną krepšininką – Yao Mingą.

Kiti Lietuvos varžovai žaidžia daugumai mūsų sirgalių gyvenime negirdėtuose Vokietijos, Belgijos, Prancūzijos, Izraelio ir kitų šalių klubuose. Be jau minėto „Hornets“ atsarginio, mums galbūt žinomesniame klube žaidžia tik Derrickas Obasohanas, atstovaujantis Ispanijos klubui „Joventut“.

Taigi naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Lietuvos rinktinė kausis su žaidėjais, kuriems jų amerikietiškos šaknys padeda nebent tuo, kad kai kuriose šalyse lengviau praeiti muitinę. Čia nei Lietuvos rinktinė, nei Lazdeika jiems neprilygs. Taigi DELFI orakulas mūsiškių varžovams linki kuo geriau išnaudoti šį savo pranašumą ir lagaminus susikrauti dar prieš rungtynes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)