Seimo nario nuomone, policija ir taip turi pakankamai galios kontroliuoti nepažangius eismo dalyvius: kelių taisyklių pažeidėjams nustatytos ganėtinai griežtos baudos, policijos mašinose įdiegta visa reikiama moderni įranga, leidžianti fiksuoti greičio pažeidimus.

„Daugiausiai avarijų keliuose padaroma dėl nesaugaus greičio ir neblaivių vairuotojų kaltės. Todėl, mano galva, būtų kur kas racionaliau lėšas, reikalingas papildomai automobilių techninio tikrinimo įrangai įdiegti, naudoti prevencijai ir griežtesnei greitį viršijančių ar taurelę kilnojančių vairuotojų kontrolei“, – teigia E. Lementauskas.

Pasak parlamentaro, kelyje atiminėti TA talonus iš vairuotojų, kurių automobilių stiklas įdaužtas ar nesureguliuotos šviesos, yra netikslinga, o šiuo metu techniškai netvarkingų automobilių vairuotojams taikomos baudos yra pakankama poveikio priemonė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)