„Avarija įvyko apie 14.45 val. Manoma, jog pernelyg dideliu greičiu važiavusio keturračio motociklo vairuotojas jo nesuvaldė ir, nuvažiavęs nuo kelio, trenkėsi į medį. Policija sekmadienį aiškinosi, kas vairavo šią transporto priemonę. 14-mečiui to paties kaimo gyventojui diagnozuota politrauma, jis gydomas Intensyviosios terapijos skyriuje. Į tos pačios ligoninės vaikų skyrių paguldytas 13-metis – jam nustatytas smegenų sutrenkimas ir abiejų rankų dilbių lūžimai“ arba „Vakar apie 14 val. nepilnametis vietos gyventojas M.G. (gim. 1996 m.), neturėdamas teisės vairuoti transporto priemones, neatsižvelgdamas į slidžią kelio dangą, vairuodamas keturratį „Bombardier“ be valstybinės registracijos, nuvažiavo nuo kelio į šalikelėje esantį griovį ir apvirto. Per šią avariją nepilnametis M.G. žuvo. Policijos pareigūnai tęsia skaudžios nelaimės aplinkybių tyrimą“.

Tokius ir panašius pranešimus pastaruoju metu vis dažniau pastebime policijos pateiktose suvestinėse visuomenei. 2011 metais Vilniaus apskrityje buvo registruoti 88 eismo įvykiai, kuriuose dalyvavo motociklus vairuojantys asmenys. 61 asmuo sužeistas, 3 žuvo. 2012 metais prasidėjus šiltajam sezonui, per keletą mėnesių Vilniaus apskrityje jau užregistruoti 22 eismo įvykiai, kuriuose dalyvavo „plieninių žirgų“ bandytojai, 10 asmenų sužeisti.

„Išvažiavusiems į gatves dviračių ir keturračių motociklų vairuotojams visada būna skiriamas išskirtinis dėmesys, nes jų padaryti eismo įvykiai dažnai būna skaudūs. Numatomos policinės priemonės, pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei vykdyti, kurių metu ypatingai atkreipsime dėmesį į motociklus vairuojančius asmenis“, – pažymėjo Vilniaus aps. VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės 2-osios kuopos vadas Žilvinas Jucius.

Policija visiems primena, kad vairuoti mopedą ir lengvąjį keturratį motociklą galima nuo 15 metų amžiaus, turint vairuotojo pažymėjimą, suteikiantį teisę vairuoti AM kategorijoms priklausančias transporto priemones. Motociklą kurio variklio darbinis tūris didesnis kaip 50 cm3, bet ne didesnis kaip 125 cm3 ir galia neviršija 11 kW nuo 16 metų, turint vairuotojo pažymėjimą, suteikiantį teisę vairuoti A1 kategorijoms priklausančias transporto priemones. Triratį ar keturratį motociklą gali vairuoti tik B1 kategorijos vairuotojo pažymėjimą turintys asmenys nuo 16 metų. LR kelių eismo taisyklių 60 punkte nustatyta: „...važiuodami motociklu, keturračiu motociklu, lengvuoju keturračiu motociklu ar mopedu, – vairuotojai turi būti užsidėję ir užsisegę motociklininko šalmus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)