Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kartu su AB „Lietuvos geležinkeliai“ darbuotojais tris dienas stebėjo, kaip vairuotojai ir pėstieji elgiasi pervažose Kaišiadorių, Kėdainių ir Kauno miestuose.

Priemonės metu buvo nustatyti 2 vairuotojai, pažeidę važiavimo per geležinkelio pervažas taisykles, 9 Kelių eismo taisykles pažeidę pėstieji, taip pat nustatyti ir 3 kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai. 2 vairuotojai transporto priemones vairavo neblaivūs.

Policijos pareigūnai ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ darbuotojai primena: geležinkelio pervaža – viena iš pavojingiausių geležinkelio ir automobilių kelio ar gatvės susikirtimo vietų, kur reikia būti ypač atidiems ir laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Traukinys pervažiuoja pervažą praėjus mažiau nei vienai minutei nuo raudono šviesoforo pradžios, todėl nerizikuokite savo ir kitų žmonių gyvybe bei sveikata kirsdami pervažą degant raudonam šviesoforo signalui.

Neikite pervaža degant raudonam šviesoforo signalui, nors pervažos užtvaras dar nėra nuleistas.
Neįvažiuokite į geležinkelio pervažą, jeigu už jos yra kliūtis, dėl kurios vairuotojas būtų priverstas sustoti geležinkelio pervažoje.

Neikite pervaža ką tik pervažiavus ją traukiniui, nes galite nepastebėti iš kitos pusės atvažiuojančio traukinio.

Taip pat prisiminkite, kad važiavimo per geležinkelio pervažas taisyklių pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 300 iki 500 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dviejų iki keturių mėnesių.

Pėstiesiems, nepaklususiems eismo reguliavimo signalams ar sukėlusiems pavojingą situaciją, gresia bauda nuo 80 iki 200 litų.

Atminkite, kad geležinkeliai – didesnio pavojingumo zona, kurią kirsdami privalote būti budrus ir atsargūs!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)