Šią dieną kasmet mini ir Lietuvos Respublikos aplinkos apsaugos ministerija. Paprastai birželio 5-ąją organizuojami įvairūs renginiai. Šiais metais buvo surengta iškilminga apdovanojimų, skirtų prie aplinkosaugos prisidėjusių asmenų pagerbimui, ceremonija. Iškilmės vyko „Dainavos“ konferencijų centre.

Tarp apdovanotųjų buvo ir Gyvūnų globėjų asociacijos vyr.specialistė Lolita Grėblikienė. Ji buvo apdovanota už laukinių gyvūnų gelbėjimą ir galimybės jiems sugrįžti į laisvę suteikimą. L. Grėblikienė buvo pagerbta padėkos raštu ir žaisminga varnos statulėle.

Aplinkosaugos srityje nusipelniusius asmenis sveikino pats aplinkosaugos ministras Gediminas Kazlauskas. Renginio svečius džiugino ir Artūro Noviko džiazo mokyklos auklėtiniai bei grupė „El Fuego“. Organizatoriams pavyko sukurti šventišką, iškilią, bet tuo pačiu ir jaukią aplinką. Renginio dalyviai galėjo ne tik kartu pasidžiaugti gautais apdovanojimais ir nuveiktais darbais, bet ir padiskutuoti rūpimomis temomis.

Gyvūnų globėjų asociacija džiaugiasi ne tik įvertintu darbu ir gautu apdovanojimu, bet ir pačia šventės idėja apskritai. Tokia diena itin reikalinga, nes atkreipia dėmesį į aplinkosaugos problemas, su kuriomis susiduriame kasdien ir prie jų sprendimo turėtume prisidėti kiekvienas iš mūsų.