Šio projekto kūrėjai - Šakių ir Jurbarko rajonų savivaldybių valdininkai bei Panemunių regioninio parko darbuotojai neslepia, kad tai ypač pasitarnautų Panemunę atrandantiems turistams.

"Legenda byloja, kad tarp Gelgaudiškio dvaro ir Gelgaudų pilies būta tiesioginio susisiekimo kelio, jis ėjo tuneliu po Nemuno upe. Tai dabar būtų tarsi to kelio atstatymas, tik ne po upe, o virš jos", - sakė Panemunių regioninio parko, kurio teritorija driekiasi abipus Nemuno, direktorius Viktoras Ganusauskas.

Planuojama, kad lynų kelias virš Nemuno nebūtų skirtas jokioms transporto priemonėms, tik dviračiams.

"Manome, kad virš Nemuno galėtų būti nutiesti lynai, prie kurių būtų pritvirtintas keleiviams kelti skirtas vagonėlis. Panašus keltuvas jau seniai veikia Latvijoje, netoli Siguldos", - sakė Šakių rajono savivaldybės administracijos Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas.

Anot jo, šiuo metu skaičiuojama, kiek kainuotų tokio projekto įgyvendinimas, tačiau akivaizdu, kad ne vieną ir ne du milijonus litų.

Lėšų lynų keliui tikimasi gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

"Jei pavyks laiku parengti projektą ir gauti finansavimą, galbūt neprireiks nė penkerių metų, ir lynų kelias sujungs abu Nemuno krantus", - vylėsi V.Girdauskas.

Planuojamu įrengti lynų keliu būtų ne tik sukurta unikali galimybė pasigrožėti Nemunu iš viršaus, bet ir sudaromos palankesnės sąlygos aktyvų poilsį mėgstantiems turistams - vasarą dviratininkams, o žiemą - slidininkams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)