Vis dėlto sezono atidarymas – tik pirma stotelė įspūdingoje vasaros kelionėje. Joje lauks didžioji dalis atidarymo vakarą pristatytų pramogų – nuo pasivaikščiojimų miško takais ir savo galimybių išbandymo laipynių trasomis, tinklinio aikštelėje ar teniso kortuose iki gurmaniškų patyrimų: ką tik pagautų upėtakių, XVII amžiaus autentiškų patiekalų, lietuviško kino, specialių sekmadienio pramogų vaikams ir gyvo garso muzikos ketvirtadienio vakarais.

„Čia „nesveikai“ gerai“,- džiaugėsi sezono atidarymo dieną laipynių trasas išbandžiusių vilniečių Dainiaus ir Linos šeima. Į parką pirmą kartą atvykę su savo atžalomis 10-mečiu Luku ir 6-mečiu Adomu jie neabejojo, kad grįš dar ne kartą. „Vieta šeimos laisvalaikiui – nuostabi, vaizdai fantastiški, o mūsų mažasis niekaip nepavargsta nuo laipynių. Žiūrėkite, tuoj vėl čiuoš“,- rodydami į tarp medžių įtvirtintą lyną juokėsi tėvai. Ir išties, netrukus virš galvų praskriejo vaikiškai krykštaudamas Adomas.

Greta laipynių trasų įsikūrusios picerijos-ciperijos terasoje skambant Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos studentų kuriamiems „Gatvės muzikos dienos“ atgarsiams, parke jau popietę šurmuliavo keli šimtai lankytojų. Tuo pačiu metu netoliese įkurto restorano terasos prieigose tingiai įsitaisiusios patogiuose sėdmaišiuose ilsėjosi dešimtys jaunų porų, o greta miško kalniukais žirgais jodinėjo vaikai.

Šią šurmuliuojančią atmosferą pavakarę papildė klavesino ir fleitos muzikos garsai, kurių fone vyko teatralizuotas XVII amžiaus meniu pristatymas. Jo sudarytojas kulinarijos istorikas Antanas Astrauskas teigė, jog pristatyti receptai – seniausi, kuriuos šiuo metu galima rasti istoriniuose šaltiniuose.

Meniu pristatymo ašimi tapo autentiški šaltibarščiai, anuomet gaminti su vėžiais ir ledukais. „Iš kur ledas tuo metu, kai šaldytuvų nebuvo?“,- susirinkusiųjų klausė atidarymo renginio vedėjas aktorius Vytautas Rumšas. Pasirodo, mūsų protėviai ledą iš ežerų išsipjaudavo dar ankstų pavasarį ir laikydavo jį rūsiuose.

Iš Kulinarijos paveldo fondo direktorės Birutės Imbrasienės atsiėmęs patiekalų autentiškumą patvirtinantį sertifikatą, parko vadovas Linas Jasinskas priminė, jog kelis šimtmečius skaičiuojančiais skoniais bus galima pasimėgauti visą vasarą. „Tai ne tik puiki pramoga, bet ir galimybė su mūsų istorija supažindinti į šalį atvykusius svečius“,- pabrėžė Anupriškių parko vadovas.

Maisto kelionė tęsėsi ir parke įkurtame upėtakių tvenkinyje. Šventės dalyviai galėjo pasigauti upėtakį, patys jį išdarinėti ir iškepti specialiai parengtuose griliuose. Į žvejybą išsirengė ir damos: viena iš moterų, sugavusi net 1,5 kg svėrusį upėtakį tapo varžybų nugalėtoja. Beje, didžiausiais upėtakių gaudynių entuaziastais tapo mažieji parko lankytojai, negailėję patarimų konkurse dalyvavusiems tėvams ir net mėginę įspėti juos apie varžovų rengiamas „klastas“ bei kopijuojamus receptus.

Saulei besileidžiant, Anupriškių parko ežero pakrantėje suskambo ritmai, neleidę nustygti vietoje nei vaikams, nei jų tėvams. Atmosferą kaitino viena žinomiausių jazz ir RnB muzikos atlikėjų Lietuvoje Baiba, apsilankiusi parke nebe pirmą kartą ir vis dar besižavėjusi unikalia gamta. „Norėčiau čia grįžti pailsėti, ne tik koncertuoti“,- sakė žavioji Baiba.

Jai antrino netrukus naktinės muzikos ritmus diktuoti pradėjusios grupės „Mosquito“ pažiba perkusininkas Gediminas Laurinavičius: „Aplinka parke yra nuostabi – ją jau esu atradęs ir tai yra viena iš gražiausių mano matytų vietų Lietuvoje“. Muzikantų kurta karšta improvizacija išjudino bei į šokių aikštelę pakvietė ne vieną.

Pramogų deserto Anupriškių parke bus galima ragauti visą vasarą. Ketvirtadieniais atvykusiųjų lauks kokybiškos gyvos muzikos sklidini „Mažojo penktadienio“ vakarai, kurių metu atlikėjai improvizuos džiazo ritmu, šeštadieniais – festivalio „Sidabrinė gervė“ pripažintų lietuviškų filmų vakarai, o sekmadieniais – popietės su įvairiausiomis atrakcijomis šeimoms. Pastarųjų metu mažieji šeimų nariai taps ir ugnies, ir muilo burbulų, ir net aitvarų valdovais.

Vasariškiems orams sugrįžus, jau šį ketvirtadienį nuo 20 valandos Anupriškių parkas kvies mėgautis Andrej Polevkov fortepijonu bei Vytautės Pupšytės vokalu kuriamais džiazo rimtais. O mėgstančių išties įspūdingą gamtą, aktyvias pramogas bei skanų maistą parkas laukia kasdien.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją