Neseniai Europoje pristatyto „Peugeot 208“ modelių gama papildė sportiškas „Peugeot 208 R2“ ralio automobilis. Pasak „Peugeot“ produktų vadovo Laurento Blancheto, „Peugeot 208“ yra tiesiog sukurtas tapti nauja ralio legenda.

Gal ir per drąsiai pasakyta, tačiau gerokai patobulintas ir lenktynėms pritaikytas mažasis „Peugeot 208 R2“ atrodo išties šauniai. Jo priekinius ratus su riboto praslydimo diferencialu per 5 laipsnių sekvencinę pavarų dėžę suka 188 AG ir 190 Nm 1.6 l darbo tūrio variklis be turbinos. Automobilis turi lenktynėms parengtą važiuoklę su reguliuojamais „Ohlins“ amortizatoriais ir raliui pritaikyta hidrauline vairo sistema. Čia sumontuota „Alcon“ stabdžiai, salone įrengti saugos lankai ir „Sparco“ sportinės sėdynės.

„Peugeot 208 R2“ kainuoja nuo 129 375 litų. Pilnai lenktynėms paruoštas automobilis kaina bus 198 375 litų. Sportiniam automobiliui tai nėra itin dideli pinigai. Priminsime, kad neseniai Lietuvoje debiutavusio „Peugeot 208“ modelio kaina prasideda nuo 37 700 litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)