Pirmieji ryja hamburgerius, ledus ir skrudintas bulvytes, antrieji gyvi kopūsto lapais, dietiniais mišiniais ir grūdų gemalais. Likusiems amerkiečiams – lieknųjų mažumai, atrodantiems kaip normalūs žmonės (turintiems saikingą kiekį riebalų) - atsiveria visi keliai į Holivudą. O ten patekę jie ima kankinti save žiauriausiomis dietomis – tokie tie amerikiečiai.

Tuo tarpu italai į viską žiūri atlaidžiau. Prisiminkite Giną Lollobrigidą, kuri net ir sulaukusi 75-erių didžiuojasi mergaitiška figūra, o valgo viską, ko tik širdis geidžia. Tiesa, po kelių smaližiavimo dienų ji imasi pačios sugalvotos dietos ir per tris dienas atsikrato dviejų kilogramų. Pietums ji suvalgo keletą riekelių sūrio, gabalėlį grilyje keptos liesos mėsos ir užsigeria dviejomis stiklinėmis apelsinų sulčių. Per vakarienę pasitenkina stikline vandens su citrina.

Jennifer Lopez pusryčiauja du kartus: atsibudusi suvalgo pusę mažo meliono su gabalėliu varškės sūrio arba piene virtos avižų košės. Vėliau paskanauja jogurto, sudoroja dubenėlį dribsnių arba išgeria pieno kokteilį. Pietums ji valgo kalakutieną, krevečių salotas, austres, kepsnį arba Lotynų Amerikos sūrio blynelius su salotomis. Dainininkės vakarienė dar įspūdingesnė: tai jūros gėrybės su ryžiais ir salotomis arba jautienos kepsnys su grybais ir garuose virtais brokoliais. Kartais valgiaraštį Jennifer paįvairina omaru ir krevetėmis. Taip pat kasdien suvalgo obuolį, suvalgo papildomą jogurtą ar pieno kokteilį.

Sandra Bullock ir Nicole Kidman visiems norintiems sublogti rekomenduoja „natūralius kokteilius“: sudėkite į plaktuvą bananą, ženšenio šaknies, cukrašvendrių daigų, sezamo ir kakavos aliejaus. Tai bus jūsų pagrindinis, ir, kad ir kaip liūdnai skambėtų, vienintelis maistas. Kai į šį egzotišką mišinį nebegalėsite žiūrėti, jo likučius įtrinkite į plaukus – šie bus minkšti ir blizgantys.

Kate Winslet niekada nebuvo liesa. Ji pati šaiposi iš savęs, neva jos užpakaliukas - dydžio sulig daržine. Kartą, ruošdamasi vaidmeniui filme „Markizas de Sadas“, ji kankinosi valgydama Briuselio kopūstus. Herojiškai mito vien šiomis nemėgstamomis daržovėmis ir ryšulėlį jų nešdavosi į visus pokylius ir vakrėlius, kur paprašydavo juos patiekti virtus be druskos. Šiuo metu už liekną figūrą yra dėkinga populiariajam Elisabeth Gibod metodui.

Ši lieknėjimo programa remiasi atidžia veido bruožų analize. Iš raukšlių, spuogelių, apgamėlių ir odos spalvos nustatomi organizmo sutrikimai. Pirmiausiai Winslet turėjo iškęsti griežtą dviejų savaičių detoksikacijos kursą, kurio metu galėjo valgyti tik žalias daržoves ir per dieną išgerti 1,5 litro vandens ir du puodelius žolelių arbatos. Po organizmo valymo buvo sudarytas valgiaraštis, kurį Kate atsisakė vadinti dieta, kadangi galėjo valgyti ir bulves, ir sviestą. Į draudžiamų produktų sąrašą įėjo saldumynai, krakmolingi bei riebūs pieno produktai. Per tris mėnesius Kate numetė 28 kilogramus. Argi ne ironiška – milijonus uždirbančios Holivudo žvaigždės galėtų mėgautis prabangiausiais gurmaniškais stebuklais, bet valgo paprasčiauius produktus – ir už tai kaip nuostabiai atrodo!

Vadinamoji “zonos dieta” Holivude populiari jau keletą metų. Jos laikėsi Madonna, Alicia Silverstone, Cindy Crawford ir Christian Slater. Iš pirmo žvilgsnio taisyklės labai paprastos: kiekvieną valgį turėtų sudaryti 40% angliavandenių, 30% baltymų ir tiek pat riebalų. Tačiau pačiam laikytis tokios dietos sunku, todėl entuziastai specialius patiekalus užsisako į namus.

Cher ir Jennifer Love Hewitt maitinasi pagal kur kas paprastesnę Lolandos Bergman sistemą, kurios pagalba per 1,5 mėnesio galima atsikratyti 5 kilogramų. Neleidžiama valgyti riešutų, saulėgražų sėklų, sviesto, šokolado, avokadų, majonezo, margarino ir riebesnių nei 1% pieno produktų. Per dieną galima suvartoti iki 25 gramų riebalų, o mėsą rekomenduojama valgyti ne dažniau kaip 2 kartus per savaitę. Galite iki soties valgyti vaisių ir daržovių, ir ne rečiau kaip 5 kartus per dieną.

Geri Halliwell ilgai buvo Atkinso dietos šalininkė. Ji maitinosi tik liesais baltyminiais produktais (viščiukas be odelės, kiaušiniai, žuvis), o per dieną galėjo gauti ne daugiau kaip 40 gramų angliavandenių (tiek turi mažas bananas). Tiesa, gydytojai įspėja, kad toks valgiaraštis gali būti net mirtinas, nes organizme sukelia negrįžtamus biocheminius pokyčius. Dabar liekniausia buvusios “Spice Girls” grupės narė laikosi kur kas racionalesnės ir subalansuotos dietos, tačiau vis dar skrupulingai skaičiuoja kalorijas.

Žiūrėdami į barbiškos figūros Elizabeth Hurley atsidūstame – dievo dovana… Nieko panašaus! Ji ne kartą sakė, kad vienintelė neišsipildžiusi jos svajonė – turėti greitą medžiagų apykaitą, kad galėtų valgyti ir nestorėti. Ji išbandė visas minėtas dietas ir vienu gyvenimo periodu į restoraną nešdavosi žaislinį peilį ir šakutę – kad mažiau suvalgytų... Dabar ji pasikliauja Annos Sverinskajos metodu, kuris draudžia pieno produktus, kviečių miltus ir kofeiną.

Tačiau kai kartą jai prireikė greitai numesti svorio, ji ėmėsi tikrai sadistiško būdo – dienos kalorijas apribojo iki 900 ir valgė pačios išgalvotą sriubą: 1,5 l vištienos buljone virtas dvi bulves ir mažą svogūną. Likus trims minutėms iki virimo pabaigos, įmesdavo tris ryšulėlius pipirnės be kotelių ir visą dieną tik šiuo mišiniu ir misdavo.

Catherine Zeta-Jones irgi griebėsi drastiškos dietos, kai po sūnaus gimimo jos svoris šoktelėjo iki 80 kilogramų. Dabartinis aktorės meniu šokiruotų visus lieknėjimo metodų ekspertus. Ji valgo kaip medkirtys, bet nepriauga nė gramelio! Pažiūrėkite patys: pusryčiams – kiaušinienė su kumpiu ir dešrelėmis; pietums – hamburgeriai su sūriu ir salotomis, keptos vištos šlaunelės ar kalakutienos krūtinėlė; vakarienei – omaro uodegos, jautienos kepsnys arba avienos troškinys su daržovėmis. Tačiau yra vienas „bet“: Catherine po 5 valandos nevalgo jokių angliavandenių turinčių produktų. Ji sako, kad tai ir yra dietos sėkmės paslaptis.

Madonnai valios galėtų pavydėti ir geriausi jogai. Žinoma, ji turi silpnybių (čiulpinukai, tunas, ikrai ir žaliosios arbatos ledai), tačiau moka ryžtingai pasakyti „ne“. Šis žodis adresuojamas mėsai, pienui, cukrui, juodajai arbatai ir sodos vandeniui. Tokios yra makrobiotinės dietos, kurios ji laikosi, taisyklės. Beje, jos pavyzdžiu pasekė ir sutuoktinis Guy Ritchie. Tiesa, kartą jam įkyrėjo rupi duona, avižų košė, neapdoroti ryžiai, vaisiai, daržovės, soja, lęšiai, riešutai ir žuvis. Pasislėpęs milžiniškoje viloje vyras mėgavosi traškučiais, šokoladais ir kitais kaloringais skanėstais. Tai sužinojuss Madonna pagrasino skyrybomis.

Žinoma, Madonna turi asmeninį dietologą, sudarantį jai valgiaraštį. Per daug jėgų pareikalavusį paskutinįjį turą po pasaulį ji nutarė taip skrupulingai nesilaikyti makrobiotinės dietos ir šiek tiek pakoregavo valgiaraštį. Jei maitinsitės pagal šias taisykles, atsikratysite maždaug 5 kilogramų per mėnesį.

Valgykite:

1. Visus valgius iš neapdorotų grūdų. 2. Bet kokias daržoves ir valgomus šakniavaisius – neribotais kiekiais. 3. Moliūgo, sezamo ir saulėgrąžų sėklas – nedaug. 4. Obuolius ir kriaušes. 5. Žuvį arba vištieną – kartą per dieną. 6. Žemės riešutus.

Nevalgykite:

1. Vynuogių, mangų, bananų. 2. Mėsos. 3. Negerkite kavos. 4. Negerkite gazuotų gėrimų, net dietinių. 5. Nevartokite cukraus.

Pirmi pusryčiai

Avižų dribsniai su sėklomis, razinomis ir liesu pienu. Du ruginiai duoniukai su sviestu ir medumi.

Priešpiečiai

Morka ir saliero stiebas.

Pietūs (pasirinkite)

- dubenėlis daržovių sriubos, rupių miltų bandelė, obuolys.

- “žiemos” salotos iš salotų lapų, šaukšto konservuotų pupelių ir saldžiųjų kukurūzų, žemės riešutų ir razinų, tarkuoto burokėlio ir morkos, pusės tarkuoto obuolio su šlakeliu citrinos sulčių ir trupučiu majonezo. Riekelė rupios duonos.

Pavakariai:

dubenėlis bet kokios vegetariškos sriubos.

Vakarienė (pasirinkite):

- pieno garuose virta lydekos filė su petražolėmis. 2-3 šakniavaisiai. Keptas obuolys.

- ant grotelių kepta vištienos krūtinėlė be odelės. 2-3 šakniavaisiai. Gabalėlis sūrio, obuolys.

- 2 šaukštai tuno su 1 orkaitėje kepta bulve arba ryžiais. Mišrainė iš smulkinto obuolio, razinų ir 6 migdolų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)