Festivalyje dalyvavo daugiau kaip 30 šalių kino filmų kūrėjai, jie pateikė apie 100 filmų. Kaunietis Tomas Viršilas pristatė filmą „Kaunas drive" („Pasivažinėjimas po Kauną"). Už šį filmą autorius pelnė apdovanojimą „Special mention adventure tourism Kaunas drive", o Donatas Savickas sukūrė ir festivaliui pristatė filmą „Never Fear Shadows" („Niekada nebijok šešėlių"). Už šį filmą Donatas Savickas, idėjos autorius ir režisierius, apdovanotas specialiu prizu.

Visus filmus vertino tarptautinė komisija, kurią sudarė režisieriai ir kino profesionalai.

Mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius pirmadienį Tomui Viršilai ir Donatui Savickui įteikė apdovanojimus. Vicemeras padėkojo už Kauno ir Lietuvos reklamą, palinkėjo naujų idėjų ir kūrybiškumo.

„Labai džiugu, kad abu filmai buvo gerai įvertinti. Lietuvai ir Kaunui yra puiki reklama, kuri pasitarnaus turizmui, investicijoms, ekonomikai, įvaizdžiui. Per tokius festivalius yra pati geriausia šalies reklama ir pati efektyviausia priemonė pasiekti naudą. Apie Kauną labai daug užsienio šalių piliečių sužinojo per šį festivalį. Įvyko tai, kas dar niekada nebuvo padaryta. Lyginant su kitų šalių kūrėjais mūsų kino kūrėjams skiriama mažai lėšų, o rezultatas džiuginantis. Malonu, kad Kaunas save parodė per kiną. Jokia kita meno sritis nepadaro tokio poveikio kaip kinas. Visi, kas kritikavo kino studijos kūrimą, dabar turėtų pritilti", - kalbėjo Kauno miesto mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius.

Mero pavaduotojas, džiaugdamasis pasiektu laimėjimu, sakė, kad geriau dalyvauti ir suklysti, nieko nelaimėti, bet nelikti užribyje, nereaguoti į kvietimą. Režisierius Donatas Savickas jam pritarė ir teigė, kad „reikia bėgti nuo visų kritikų ir įkyriai lįsti ten, kur galima reklamuotis".

Šiame festivalyje pagrindinį prizą laimėjo danai, o latviai buvo antri. Kino menui Latvijoje skiriamas labai didelis dėmesys.

„Per 2011 metus Latvijos sostinė Ryga kino kūrėjams iš savo biudžeto grąžino nuo 10 iki 20 proc. lėšų. Pavyzdžiui, jeigu kino kūrėjai filmuodami Latvijoje išleido 1 mln. eurų, tai priklausomai nuo to, kiek reklamuojama Ryga ir apskritai Latvija, kūrėjams grąžinama nuo 10 iki 20 proc. lėšų", - sakė Kauno kino studijos direktorius Edvinas Bindokas.

Kauno kino studijos kūrėjai gavo pasiūlymą įstoti į klubą ir net surengti savo festivalį.

„Mums labai svarbu išlaikyti individualumą. Svarbiausia yra idėjos. Kūrybinė aistra visada nugali. Tomo idėją galima vystyti. Abu autoriai gerai įvertinti. Dabar Tomui ir Donatui yra stimulas dirbti. Gerai, kad pristatėme du filmus, kad neklausėme skeptikų" - sakė režisierius Vytautas Balsys.

„Jeigu idėja nėra išprotėjusi, ji nėra idėja. Taip teigė Einšteinas. Jeigu mintis yra tarp realybės ir utopijos, reikia rinktis utopiją. Laiku sukrutom kurti Kauno kino studiją. Ji labai pasitarnaus miesto reklamai bei turizmui", - sakė S. Buškevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)