Zhibin Hu su kolegomis iš Nandzingo medicinos universiteto išanalizavo 46 studijų medžiagą, pateikiančią duomenis apie įgimtas ligas tarp kūdikių, gimusių po apvaisinimo mėgintuvėlyje (IVF), ir vaikų, pradėtų lytinio akto metu.

Daugiau negu 124 tūkst. vaikų, gimusių po IVF ar Intracitoplazminės spermatozoido injekcijos (ICSI), kai spermatozoidas tiesiogiai suleidžiamas į kiaušialąstę, įgimtų ligų rizika buvo 37 proc. didesnė negu pas likusius vaikus, nustatė mokslininkai, savo tyrimo rezultatus paskelbę žurnale „Fertility and Sterility“.

Padidėjusi įgimtų ligų rizika buvo susijusi su virtine funkcinių ir organizmo sistemų sutrikimų, įskaitant genitalijas, skeletą, virškinimo bei nervų sistemas.

Mokslininkai kol kas negali atsakyti į klausimą, kodėl po dirbtinio apvaisinimo procedūrų gimę kūdikiai labiau linkę turėti įgimtų sveikatos problemų.

Gali būti, kad tėvai, pasitelkę pagalbines apvaisinimo procedūras, patys nepasižymi puikia sveikata, todėl tai persiduoda ir jų kūdikiui.

Kiti mokslininkai mano, kad pačios IVF technologijos nėra saugios, įskaitant veiksmus su embrionais ir vaistus, kurie naudojami gydant nevaisingumą.

Trečia teorija tvirtina, kad po dirbtinio apvaisinimo gimusių kūdikių ligos tik atrodo dažnesnės, nes jie yra atidžiau stebimi ir tiriami negu kiti vaikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)