Statistika rodo, jog kiekvienais metais rūkantys asmenys dėl sveikatos sutrikimų pasaulio valstybėms kainuoja 200 bilijonų JAV dolerių, o darbdaviams – sumažintą darbuotojų darbo produktyvumą. Rūkantys asmenys Teksaso valstijoje, be abejo, nepritaria tam, bet nepaisant jų nuomonės, naujasis įstatymas gali būti priimtas.

Manau, tai iš tiesų yra diskriminacija. Juk rūkymas – tai toks pat gyvenimo būdo pasirinkimas, kaip sportavimas, alkoholio vartojimas ir pan. Dėl ko darbdaviai gali būti nepatenkinti, tai nebent dažnas darbo pertraukimas išeinant parūkyti. Tačiau joms galima prilyginti ir kavos pertraukėles. Šiaip ar taip, tokiu atveju vienintelė išeitis rūkaliams priėmus tokio pobūdžio įstatymą – neberūkyti darbe. 

Nustojome rūkyti kavinėse, nors iš pradžių kilo didžiulė nepasitenkinimo banga. Nustosime rūkyti ir darbe. Juk visgi sveikatai tai tik į gerą, nors Lietuvai šis pokytis dar manau greit negresia.

Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, beveik kas trečias pasaulio žmogus rūko. Vis dažniau tuo susivilioja jaunimas, dar net nesulaukęs 18 metų. Kadangi priprantama nuo vis jaunesnių dienų, rūkančiųjų kiekis vis didėja. O vis aukštėjančios tabako kainos ne taip jau ir stipriai sumažina didžiulę paklausą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!