Klausimas Rengiuosi sausio vidury važiuoti pailsėti į Australiją. Tačiau, kaip žinia - kitame pusrutulyje kitas ir sezonas, t.y., vasara. Taigi, kaip reiktų rengtis vyrui šiai avansu ateinančiai vasarai? Ar vis dar madinga balta spalva, ar galima dėvėti liną? Ar plačios vyriškos lininės kelnės (štai jau du sezonus karaliaujančios Lietuvoje) ir šią vasarą dar gali "traukti akį"? O galbūt atvirkščiai - reiktų rinktis "pieštuko" stiliaus siaurus rūbus? Būčiau dėkingas, jei galėtumėte pakonsultuoti, kaip jau dabar pasiruošti Australijos vasarai (kad vėliau būtų geras startas ir į lietuviškąją).

Atsakymas Šiam atvejui tinkamiausi yra du požiūriai į drabužius: praktiškumas ir stilius. Jeigu stipri ir pavojinga saulė, geriau rinktis šviesius, pagrinde baltų spalvų. Čia linas labai pageidautinas nes gerai apsaugo nuo saulės kenksmingų spindulių, taip pat yra ir bus labai madingas šią vasarą (australietišką). Siauros kelnės iš lininio audinio nelabai patogios ir atrodo nenatūraliai nes linas ne tankus audinys ir gali iširti per siūles. Viršuje kelnės plačios ir tik šiek tiek siaurėja į apačią. Karštą sezoną visi siauri drabužiai yra nepatogūs, išskyrus stilingus marškinėlius, kuriuos pageidautina kas dieną keisti. Spalvos: ryškiai žalia, oranžinė, “biež”, balta, raudona, iš dviejų trijų skirtingų trikotažų... Iš kelnių dar pasiūlyčiau šortus, labiausiai bridžus (žemiau kelių) kurie yra ir šį, ir kitą sezonui labai madingi.

Klausimas Norėjau paklausti, kokios yra vyriškų kaklaraiščių nešiojimo mados neformaliam stiliui. Kaip nešiojami kaklaraiščiai ant įvairių marškinių, golfų, megztinių. Kiek pastebėjau, jie būna nepriveržti iki pat kaklo. Koks tada turi būti jų ilgis, jei tradiciškai uždėtas kaklaraištis turi dengti sagtį, tai taip nešiojamas, turi būti irgi tokio pačio ilgio, t.y surištas žemiau? Kokį mazgą rišti? Viengubą?

Atsakymas Kaklaraištis yra vienas iš nedaugelio, visiems vyrams „prieinamo“ aksesuaro. Jis bet kokioj aplinkoj nešiojamas su marškiniais, jokiu būdu ne su golfais ir ne su megztiniais. Iš tikrųjų kaklaraištis yra šiuolaikinio vyro vizitinė kortelė.

Neformalumas leidžia šiek tiek atlaisvinti mazgą ir atsegti marškinių pirmą sagą. Idealu būtų, jeigu kaklaraištis parinktas pagal marškinių arba švarko toną ir išsiskiria tik niuansais arba teikia ypatingą efektą, kuris pasiekiamas spalvos kontrasto dėka.

Jokių „čipolino“, „krokodiliukų“, „drakonų“ ar kiaušinienės ir pėdsakų neturi būti. Rišimo būdų yra daug ir ilgiai gali skirtis, nors klasikinis ilgis - iki pusės sagties, arba du pirštai nuo liemens.

Rišimo mazgų paletė yra pakankamai didelė, neverta žinoti apie visus, užtenka turėti informaciją apie kelis ir žinoti taisyklę, kad storam kaklaraiščiui tinka viengubas mazgas „free style“, „new classic“. Vidutinio sunkumo kaklaraiščiams tinka „pusiau vindzor“ arba dvigubas mazgas, lengvesniems – diagonalinis „vindzor“.

Asmeniškai man patinka, nepriklausomai nuo rišimo stiliaus pavadinimo, minkštas truputį pūstas mazgas, jis atrodo puošnesnis ir laikomas „Italian style“.

Klausimas Ar gražu, kai iš po kelnių pažemintu liemeniu matosi stringų juostelės?

Žodis „gražu“ nelabai tinkantis, nes kalba eina apie stilistiką ir neaišku kam gražu, sau ar kitiems... ?

Jeigu čia kalbama apie džinsus - visai ir tinka, jeigu stringų juostelės nepernešiotos..., Ir juosmuo pakankamai pažemintas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją