Įvažiuojantieji į miestą iš šiaurinės pusės žino, kad Liepojos gatvėje ties Dragūnų kvartalu būtina sulėtinti greitį, nes čia greičio matuoklis visada veikia ir užfiksuoja daugiausiai pažeidėjų.

Šiomis dienomis matuoklis ypač traukia akį, nes iš abiejų pusių stiklinės jo dalys uždažytos geltonais dažais.

Tačiau tai – ne vienintelis apterliotas greičio matuoklis Klaipėdoje. Baltais dažais užteptos ir Šiaurės prospekte esančio matuoklio stiklinės dalys. Tepliotojo būta su humoro jausmu, nes, žemiau nupiešęs dar ir šypseną, greičio matuoklį jis pavertė linksmu veideliu.

Panašu, kad tamsiai uždažytas ir matuoklis Minijos gatvėje, arčiau Žvejybos uosto rajono.

Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai surinko informaciją apie uždažytus matuoklius ir ją pateikė Savivaldybei bei greičio matuoklius prižiūrinčiai bendrovei „Technologinių paslaugų sprendimai“.

Ši bendrovė tokį pat darbą atlieka ir Kaune, tačiau pasako jos atstovų, šiame mieste panašių matuoklių niokojimo atvejų nebūta.

Nors dažais uždažę prietaisus vandalai tikėjosi, kad ji nebefiksuos greičiau nei leidžiama važinėjančių Kelių eismo taisyklių pažeidėjų, prietaisų veikla šviesiuoju paros metu nesutriko.

Pasak bendrovės „Technologinių paslaugų sprendimai“ specialistų, prietaisai prasčiau dirba naktį, bet šioks toks vaizdas jų fiksuotose nuotraukose vis tik įžiūrimas.

Šios bendrovės specialistas tikino, kad jau ketvirtadienį visi Kelių policijos biuro nurodyti prietaisai bus nuvalyti.