Projektas priimtas 88 Seimo nariams balsavus už ir 1 susilaikius.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme įtvirtinta nuostata, kad pradedantiesiems vairuotojams išduodami laikini vairuotojo pažymėjimai, kurie po dvejų metų keičiami į 10 metų galiojančius vairuotojo pažymėjimus tik užbaigus papildomus vairuotojų mokymus praktinio vairavimo mokymo centruose, nepriklausomai nuo to, ar jie pažeidė KET reikalavimus, ar ne. Įstatyme nustatyta, kad minėti centrai turėtų pradėti veikti nuo 2012 m., tačiau šiuo metu jų dar nėra nė vieno.

Jei Seimas nebūtų pakeitęs įstatymo, į privalomus mokymus šiais metais būtų išsiųsta apie 30 tūkstančių žmonių.

Siūlo papildomai mokyti tik prasižengusius

Pritardami pataisai Seimo nariai abejojo tokių mokymų reikalingumu ir siūlo apskritai atsisakyti papildomų mokymų bei juos taikyti tik prasižengusiems vairuotojams.

„Tokių pasitobulinimų išvis nereikėtų. Man tikrai yra protu nesuvokiama, kada jauną žmogų, nepadariusį jokio pažeidimo, mes vėl verčiame, neva, dar pasitobulinti, ar iš naujo laikyti. Tai kam tada jie laiko egzaminus? Jokio teisinio pagrindo nėra“, – sakė frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Remigijus Žemaitaitis.

„Sprendimas nukelti terminą į 2013 metų pradžią – laikinas. Tikimės, kad Seimas iki šių metų pabaigos ras racionalią išeitį ir atsižvelgs į Susisiekimo ministerijos anksčiau jau ne kartą teiktas pastabas dėl įstatymo pataisų“, – teigė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Algis Kašėta.

Pagal Susisiekimo ministerija siūlomą projektą, papildomus mokymus siūloma rengti tik tais atvejais, kai vairuotojai per pirmuosius dvejus metus pažeidžia kelių eismo taisykles. Liberalų sąjūdžio frakcija apgailestavo, kad Seime šio projekto peržiūrėjimas dėl nepateisinamų priežasčių ilgą laiką buvo vilkinimas.

„Lieka atviras klausimas, ar tai nebuvo daroma tendencingai, atsižvelgiant į tam tikrų grupių, kurioms finansiškai papildomų vairuotojų mokymų rengimas būtų buvęs ypač naudingas, interesus“, – svarstė A. Kašėta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)