"Puikios rungtynės. Paskutiniosios minutės man priminė garsųjį praėjusio sezono mačą čia, - po rungtynių konferencijoje sakė "Žalgirio" vyr. treneris Antanas Sireika. - Tai jau ne pirmos mūsų atkaklios rungtynės su "Maccabi". Mums šįkart pergalei pakako ir sėkmės, o šis laimėjimas mus gerokai pastūmės į priekį".

"Tai buvo mano stiliaus rungtynės - mėgstu, kai žaidimas grindžiamas greitomis atakomis, - teigė kauniečių gynėjas Robertas Packas.

Jis pažymėjo, kad pralaimėjimas pirmajame mače 27 taškais buvo gera motyvacija sužaisti geriau.

"Mes ir toliau žaidėme kaip komanda, nors Tanoka Berdas dėl baudų turėjo pasitraukti jau trečiojo kėlinio pradžioje. Mes metėme "Maccabi" tikrą iššūkį jų žiūrovų akivaizdoje, todėl esu labai laimingas, kad tai mums pavyko", - sakė R. Packas.

"Man buvo toks įspūdis, kad tai jau vyko, kai žiūrėjau rungtynes nuo suolelio, - sakė T. Beardas. - Meldėmės visa širdimi, kad istorija nepasikartotų. Komandoje yra gera dvasia, bet išvykose mes žaidžiame geriau. Čia būname viena komanda, o namuose žaidėjai rungtyniauja labiau individualiai".

"Žalgirio" trenerio asistentas Gintaras Krapikas po mačo tinklalapiui zalgiris.lt irgi teigė, jog šis susitikimas savo dramatiškumu priminė tą, kuris vyko pavasarį.

"Atrodytų, kad ši pergalė nėra labai svarbi, tačiau situacija mūsų grupėje yra sudėtinga ir laimėjimas Tel Avive mums yra dar vienas pliusas kovoje dėl patekimo į kitą etapą. Aš manau, kad už priešininkus buvome stipresni komandine dvasia, - sakė jis. - Džiugu, kad penkiskart prasižengusį T. Beardą sėkmingai pakeitė Darjušas Lavrinovičius. Nebuvo staigmena ir rezultatyvus Simono Serapino žaidimas, nes per treniruotes jis demonstravo tikrai gerą sportinę formą".

"Puikios rungtynės su Vilniaus "Lietuvos rytu" ir "Maccabi" yra geriausia kalėdinė dovana ir mums, ir mūsų sirgaliams", - pažymėjo G. Krapikas.

Tel Avivo ekipos treneris Pini Geršonas buvo linkęs kaltinti teisėjus.

"Jaučiuosi nekaip ieškodamas pralaimėjimo priežasčių, tačiau tikrai manau, kad teisėjai šįvakar nebuvo tokie geri, - teigė jis. - Dėl pražangų negalėjome gintis prieš lietuvius taip, kaip mačo pradžioje. Sakiau žaidėjams, kad šįkart 90 taškų nepakaks, bet nepakako ir 100. Žaidėme prieš vieną geriausiai atakuojančių komandų Europoje, ir ji patvirtino savo reputaciją. Pripažįstu jų pranašumą - jie to nusipelnė".

"Net kai pirmavome, niekas nebuvo baigta. Mūsų gynyba nebuvo gera, todėl jie pelnė daug lengvų taškų. Nereikėjo tikėtis, kad jie prames baudas, - sakė Anthony Parkeris. - Vertinant viską, praėjusį sezoną mums prieš juos sekėsi, bet kiek gi kartų tai gali atsitikti?".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją