• Cukrus ir kofeinas suteiks trumpalaikio žvalumo, bet pasijusite dar blogiau, kai jų poveikis pasibaigs. Sumažinkite cukraus bei kofeino kiekį ir depresijos simptomai palengvės.

• Stokojant riebiųjų rūgščių omega-3 nervų sistemoje, organizmas tampa mažiau atsparus depresijai, todėl reikia vartoti daug žuvies ir kitų omega-3 šaltinių.

• Net menkas vitaminų trūkumas, nesukeliantis klinikinių simptomų, gali neigiamai veikti jūsų nuotaiką. Kasdien reikia vartoti multivitaminų ir mineralų priedų, kurie užtikrins pakankamą vitaminų ir mineralų kiekį (ypač vitamino B, folio rūgšties, vitamino D, geležies, magnio, seleno, cinko ir kalcio).

• Stabilus cukraus kiekis kraujyje padės jums išsaugoti pusiausvyrą. Svarbu užtikrinti, kad suvartojate pakankamai angliavandenių bei maitinatės mažomis porcijomis reguliariai dažnai per dieną, kad normalizuotumėte cukraus kiekį kraujyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją