Žvilgsnis į viršų

Kadangi vietos ant grindų turite nedaug, pabrėžkite savo erdvės tūrį. Atkreipkite dėmesį į lubas ir viršutines savo kambario dalis naudodami šviesias (ne baltą) spalvas luboms, lubų lipdinius. Užuolaidas kabinkite ant paties sienos viršaus, kad langai atrodytų aukštesni.

Veidrodžiai ant sienų

Veidrodžiai ne tik atspindi šviesą, bet ir sukuria iliuziją, kad erdvė tęsiasi, taigi, ją didina. Rinkitės ne tik sieninius veidrodžius, bet ir baldus bei aksesuarus su veidrodžiais.

Vientisa dažų spalva

Pasirinkite vieną spalvą sienoms ir naudokite visose neišskirtose durimis erdvėse. Taip kambariai atrodys didesni.

Svarbiausia – apšvietimas

Įsitikinkite, kad erdvė yra gerai apšviesta. Įsileiskite vidun saulę ir tamsiuose kampuose pastatykite lempas.

Skaidrūs baldai

Rinkitės skaidrių medžiagų baldus, tokius kaip stalai ar dušo kabinos durys. Jie vizualiai padidins erdvę.

Baldai su kojelėmis

Rinkitės baldus su kojelėmis vietoje tų, kurie tvirtai stovi ant žemės, tokių kaip masyvios sofos. Kojos suteiks daugiau grindų erdvės ir sudarys didesnio kambario įspūdį. Nedėkite nereikalingų daiktų ant grindų.

Daugiafunkciniai kambariai

Kambarius naudokite daugiau nei vienai paskirčiai. Nauja tendencija – sujungti valgomąjį ir biblioteką. Taip pat galite turėti mažą darbo vietą bet kur naudodami sulankstomą kompiuterio stalą. Svečių kambariui galite rinktis lovą, kuri visiškai susilanksto į sieną, taigi kambarys gali būti naudojamas kitkam, kai neturite svečių.

Tarp sienų

Pasinaudokite erdve tarp sienų – įrenkite lentynėles ar tualetinį staliuką vonioje.

Atviri namai

Sukurkite atvirus namus be pernelyg daug siaurų tarpdurių. Siauri tarpduriai, uždari kambariai sukuria mažesnės erdvės įspūdį. Padidinkite tarpdurius, pagalvokite apie galimybę išgriauti sienas.

Tvarka

Išlaikykite savo spintose tvarką, pasinaudokite visa sienos erdve. Viršutines lentynas išnaudokite sezoniniams daiktams.

Ne per daug

Neužsižaiskite aksesuarais, kitaip erdvė bus užgriozdinta ir atrodys mažesnė. Tai taip pat sukurs netvarkos įspūdį.

Raštai

Venkite stambių raštų. Rinkitės vientisas spalvas, smulkesnius raštus.

Išorė

Neignoruokite kiemo. Galite savo namus padidinti įrengę dengtą verandą ar tiesiog išdėstę lauko baldus kiemelyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)