Korėjiečiai tikisi, kad šis žingsnis padės jiems išlikti konkurencingais antrame pagal dydį Europos automobilių segmente.

i30 yra populiariausias „Hyundai“ modelis Europoje, tačiau pernai šio automobilio pardavimai smuko 12 proc., iki 101 328 vnt., rodo „JATO Dynamics“ duomenys.

„Hyundai“ ėmėsi veiksmų dar ir todėl, kad šiemet laukiama pasirodant septintos kartos „Volkswagen Golf“. Šis modelis pastaruosius 4 metus buvo perkamiausias automobilis Europoje.

„i30 yra svarbiausias mūsų modelis skaičiuojant pardavimus. Jaučiame, kad atėjo metas pasiūlyti „šviežią“ konkurentą šiame segmete“, – kalbėjo vienas „Hyundai“ Vokietijos padalinio vadovų Oliveris Guttas.

Jo teigimu, naujasis i30 kainuos apie 8 proc. mažiau nei varžovai kompaktinių automobilių segmente „Golf“, „Ford Focus“, „Opel Astra“, „Citroen C4“ ir „Peugeot 308“.

Lyginant su pirmtaku, naujasis modelis yra 20 mm žemesnis, 5 mm platesnis ir 10 mm trumpesnis. „Hyundai“ naujojo i30 pirkėjams siūlys tris dyzelinius ir tris benzininius variklius, kurių galia yra nuo 90 iki 135 AG.

Antros kartos „Hyundai i30“ Vokietijos rinkoje kainuos nuo 15,8 tūkst. eurų (54,5 tūkst. Lt).

Ženevos automobilių parodoje buvo pristatytas ir naujasis „Hyundai i30“ universalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją