Klausimas.
Esu pakviesta būti liudininke italo ir lietuvės vestuvėse. Vidutinio ūgio, smulkaus sudėjimo liudininkas kartu su jaunikiu ir "visa" šeimyna atvyksta iš Italijos. Esu aukšta (1.78m, mergaitiškos figūros. Ar reikėtų derinti savo aprangą prie klasikinio juodo kostiumo (man ne paslaptis, kuo rengsis liudininkas:) ar turėčiau linksmiau pažiūrėti į temperamentų, o tuo pačiu ir stilių skirtumus? Norėčiau konkrečių pasiulymų.

Atsakymas. Jeigu tai nėra kokio nors diplomatinio ar valstybinio lygio reikšmės vestuvės, manyčiau, galima rinktis aprėdus pagal savo skonį. Bet svarbiausia ir pirmiausia reikėtų pasitarti su jaunąja. Kokio stiliaus jos pačios suknelė? Jei pamergių pulko, kaip suprantu, nėra, tai būtų gražu, kad jaunieji ir liudininkai sudarytų harmoningą vaizdą. Tik nenustelbkite jaunosios!!!

Klausimas. Gelbėkite, esu pakviesta į Naujametinį vakarėlį, kurio tema - retro. Norėčiau sužinoti, koks tai yra drabužių stilius, nes internete radau ir 30-ųjų, ir 50-ųjų, ir 70-ųjų retro. Kuo jie skiriasi, kas yra bendro?

Atsakymas. Retro silius - tai ėjimas į priekį, žiūrint atgal. Todėl 70 - ieji yra suvokiami kaip retro. Pamatyti galima filmuose, pvz., "Rytų ekspresas", "Boni ir Klaidas". Beje, labai populiarios tampa kelnės. Tiek laisvalaikiui, tiek vakarui (ko anksciau nebuvo).

Būdingos didelės apimtys, ilgi drabužiai, bet visur pabrėžiama talija. 30-ius, 50-ius, 70-ius vienija siluetas - tai du trikampiai, kurie susijungia smailiąja dalimi (talija).

30-ius ir 50-ius skiria tik karo metų laikotarpis. 30-iems labiau būdinga pabrėžta pečių linija, o 50-iems - apačia (daug apatinių sijonų).

30-iais m. madingi smulkių gėlyčių raštai, gėlės, pirštinaitės, vualetės, smailūs avalynės. Taigi, retro - labai moteriskas laikotarpis.

Klausimas. Įsigijau geltonus batus, apsiūtus triušio kailiuku. Tuo metu labai jie man patiko, todėl negalvojau apie tolimesnes kančias, galvojant prie ko juos užsidėti:(Klausimas: tai prie ko gi man juos nešioti, apart džinsų? Tiktų žaismingos kojinės ir kokios kelnes iki kelių ar sijonas, bet kokios turėtu būti jų spalvos? Ar tiktų tvidas, kaimiški motyvai ir pan.? Patarkit plz., aš pasimetus.

Atsakymas. Labai neaišku, kokio stiliaus yra batai. Jei jie tinka su džinsais, tai tiktų ir su odinėmis kelnėmis, lininiais marškinėliais ir trumpa kailine striuke ( juodos ir baltos spalvos) – žavus natūralistinis stilius. Trumpas mini sijonelis tiktų bet kuriuo atveju, jei tik leidžia figūra. Jei batai yra ilgaauliai, gražiai derėtų kelnės vos žemiau kelių (plačios arba siauros, priklausomai nuo batų stiliaus ir jūsų figūros). Iš esmės geltoni batai nedaug kam tinka pagal veido, odos, plaukų spalvos tipą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją