Kinijoje sparčiai auga plastinės chirurgijos verslas. Jis jau siekia 2.4 bilijono JAV dolerių per metus.

Kad būtų išvengta sukčiavimo, visos dalyvės – tarp jų vienas transseksualas – privalėjo pateikti medicinines pažymas, patvirtinančias apie atliktas plastines operacijas. Moterims buvo draudžiama “pasitobulinti” prieš pat konkursą – paskutinė operacija turėjo būti atlikta ne vėliau kaip gegužės 29 dieną.

Dalyvės varžosi dėl keleto titulų – didžiausio pasikeitimo, gražiausio kūno, įdomiausios asmenybės. Kiti prizai bus skiriami už tobuliausią figūrą ir laisviausią elgesį scenoje.

Paskutinis mados klyksmas

Šis konkursas – dar vienas įrodymas, kad kylant šalies ekonomikai, vis daugiau dėmesio imama skirti išvaizdai. Didmiesčiuose plastinės operacijos tampa paskutiniu mados klyksmu. Ne tik moterys, bet ir vyrai gulasi po chirurgo peiliu, kad patobulintų savo kūną ir taptų “renzao meinu” – žmogaus rankomis sukurtais gražuoliais.

“Kadaise nė nesapnavau, kad senas galės tapti jaunu, o bjaurus – gražuoliu,” – sakė 62 metų Liu Yulan. Ji yra vyriausia rinkimų dalyvė. Jai buvo išlygintos raukšlės ir pakelti akių vokai.

“Dalyvauju ne dėl prizo,” – sakė Liu. Ji dėvėjo ryškiai raudonos spalvos prigludusią suknelę su oranžine apykakle ir sidabro detalėmis. “Noriu visam pasauliui pasakyti – grožis neturi amžiaus,” – pridūrė ji.

Tarp dalyvių – transseksualas

Šio renginio idėja kilo šių metų pradžioje Kinijoje vykusio grožio konkurso, iš kurio buvo diskvalifikuota plastinę operaciją pasidariusi dalyvė.

“Šis konkursas parodo, kad moterys trokšta būti gražios,” – sakė organizatorė Han Wei. “Mes norime, kad visuomenė artimiau susipažintų su žmogaus rankomis sukurtu grožiu ir suprastų kiekvieną jo aspektą.”

21-erių metų finalistė Liu Xiaojing iš šiaurės rytuose esančio Harbin miesto dar prieš trejus metus buvo vyru. “Kiekvienas nori būti gražus,” – sakė Liu, dėvėjusi žalią berankovę suknelę. “Oficialiai jau esu moteris. Šis konkursas – pirmas oficialus žingsnis į moterų pasaulį,” – sakė ji.

Apie lyties pakeitimo operaciją organizatoriai sužinojo prieš pat konkurso pradžią. Liu pasiryžusi nepasiduoti. “Jei jie mane diskvalifikuos, teisybės ieškosiu teisme,” – sakė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją