Nuo 2009 metų viceministro pareigas ėjęs M. Petrauskas buvo atsakingas už inovacijų politikos ir sistemos kūrimą bei Europos Sąjungos paramos koordinavimą.

Ūkio ministras Rimantas Žylius pasiūlė M. Petrauskui likti ūkio ministro visuomeniniu konsultantu inovacijų klausimais, teigiama ministerijos pranešime.

„Mindaugas Petrauskas buvo vienas pagrindinių asmenų, kūrusių ir įgyvendinusių Lietuvos 2010–2020 metų inovacijų strategiją. Šios kompetencijos mums labai svarbios, tad džiaugiuosi, kad ir ateityje turėsime galimybę pasinaudoti kolegos patirtimi“, – sakė ūkio ministras R. Žylius.

Pats M. Petrauskas esą džiaugiasi savo pasiekimais viceministro poste, tačiau savo sprendimo priežasčių neatskleidžia.

„Šis sprendimas buvo planuotas. Kaip asmeninį laimėjimą vertinu tai, kad turėjau galimybę prisidėti sudarant sąlygas inovatyvios ekonomikos plėtrai, kuri išskirtinai svarbi Lietuvai, siekiančiai kurti aukštos pridėtinės vertės produktus ir paslaugas“, – ministerijos pranešime cituojamas M. Petrauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją