Tiesa, galutinis rezultatas neatspindi įvykių eigos. Aikštės šeimininkai jau pirmajame kėlinyje įrodė akivaizdų pranašumą, kuomet dešimties minučių atkarpą sužaidė net 32:10.

LEU krepšininkai atrodė sutrikę ir antroje rungtynių pusėje - trečiajame kėlinyje ŠU pranašumas vienu metu buvo šoktelėjęs ir iki 35 taškų - 73:38.

Tik po šio šalto dušo LEU ekipa sukruto, tarsi pabudo iš letargo miego ir ėmė mažinti skirtumą. Iki rungtynių pabaigos likus 2 minutėms komandas jau skyrė vos 6 taškai – 89:83. Nors LEU ir pavyko sugrąžinti rungtynių intrigą, tačiau ŠU komanda pergalės iš rankų jau nebepaleido.

LEU ekipa Šiauliuose žaidė be savo ilgamečio ekipos stratego Algimanto Šato. Šis prieš savaitę atsisveikino su komanda, o jo vietą užėmė Rūtenis Paulauskas.

ŠU ekipą į pergalę vedė Julius Jucikas, pelnęs 31 tašką (7 atk. kam.), 20 taškų pridėjo Darius Gvezdauskas, 9 – Klym Artamonov (atliko 12 rezultatyvių perdavimų) .

LEU ekipoje išsiskyrė po 20 taškų pelnę Tadas Rimkūnas ir Remigijus Sugintas (atkovojo 17 kamuolių), 19 taškų pridėjo Lukas Kazlauskas, po 11 – Vaidotas Jatulevičius ir Darius Marcinkevičius.

Po šio pralaimėjimo LEU (9 pergalės, 3 pralaimėjimai) turėjo užleisti lyderio pozicijas. Ilgai viršūnėje karaliavę LEU studentai nukrito laipteliu žemiau – į antrąją turnyrinės lentelės vietą. ŠU išliko trečias (8 pergalės, 4 pralaimėjimai).

„Po įspūdingos rungtynių pradžios tikėjausi daug gražesnės pergalės. Taip jau nutinka, kai per anksti pradedi džiaugtis sėkme. Nedaug trūko, kad varžovai mus būtų ir nubaudę. Antroje rungtynių pusėje norėjau leisti pasireikšti atsarginiams krepšininkams, tačiau jie mane šiek tiek nuvylė. Gerai nors tiek, kad iškovojome pergalę“, - iškart po dvikovos kalbėjo ŠU strategas Rolandas Vaičiūnas.

VDU neturėjo vargo su autsaideriais

Daugkartiniai LSKL ir Europos studentų čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai išvykoje neturėjo vargo su lygos autsaideriais Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) studentais. VDU varžovus palaužė rezultatu 110:77 (23:16, 35:22, 27:18, 25:21).

ASU išlieka vienintelė ekipa, kuri šį sezoną nėra pajutusi pergalės skonio – pralaimėjo visus 12 susitikimų.

VDU po šios pergalės šoktelėjo į pirmąją LSKL turnyrinės lentelės vietą (9 pergalės, 3 pralaimėjimai).

VDU ekipai 22 taškus pelnė Marius Valukonis, 21 – Vytenis Čižauskas (atkovojo 11 kamuolių), po 18 – Rytis Juknevičius ir Edgaras Ulanovas (11 atk. kam.).

ASU gretose dviženklį taškų skaičių surinko tik du krepšininkai: Juozas Keršys – 22, Evaldas Kulboka – 14.

ASU gerokai nusileido kovoje dėl kamuolių – po krepšiais kamuolį sugriebė 38, o VDU – 52 kartus.

„Buvome stipresni ir geriau sužaidėme. Manau, kad jau pirmojo kėlinio pabaigoje niekam nekilo abejonių dėl būsimo šių rungtynių nugalėtojo“, - kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

VDU akivaizdų pranašumą įžvelgė ir ASU strategas Robertas Ragauskas.

„VDU su mumis pažaidė kaip katė su pele ir tiek. Meistriškumo skirtumas akivaizdus. Bandėme įvairiai gintis, tačiau nepavyko jų sustabdyti. Gerai, kad VDU mūsų labai nespaudė ir leido pasidžiaugti rezultatyvumu“, - kalbėjo ASU atstovas.

MRU po įtemptos kovos įveikė KU

Mykolo Romerio universiteto (MRU) krepšininkai namuose tik po itin atkaklios ir permainingos kovos 81:79 (16:23, 25:18, 21:21, 19:17) nugalėjo Klaipėdos universiteto (KU) studentus.

Klaipėdiečiai pirmąjį kėlinį laimėjo 7 taškų skirtumu – 23:16 ir didžiąją rungtynių dalį keliais taškais buvo priekyje.

Iki rungtynių pabaigos likus 2 min. 20 sek. 4 taškais – 70:66 priekyje buvo KU, tačiau MRU žaidėjai šaltakraujiškiau sužaidė rungtynių pabaigą ir išplėšė pergalę.

Tiesa, KU žaidėjas Julius Kazakauskas rungtynių pabaigoje dar turėjo progos išlyginti rezultatą, tačiau jo metimas skriejo pro šalį.

MRU gertose nesulaikomas buvo Mantas Virbalas, surinkęs 26 taškus, 14 pridėjo Antanas Udras (8 atk. kam.), 11 – Dominykas Domarkas, 10 – Arvydas Gydra.

KU ekipai po 14 taškų pelnė trys krepšininkai: Julius Kazakauskas, Viktoras Chodosovskis ir Evaldas Lengvinas.

MRU ekipai iškovoti pergalės nesutrukdė net tai, kad jie dažniau klydo – jų sąskaitoje 19, o KU – 13 klaidų.

„Rungtynės buvo itin įtemptos. Reikia pripažinti, kad klaipėdiečiai šįkart žaidė labai gerai, tačiau pabaigoje sugebėjome persverti rezultatą. Ir nors likus minutei dukart suklydom, tačiau laimėjome. Viskas gerai, kas gerai baigiasi“, - pabrėžė MRU treneris Vytas Poteliūnas.

KU komandos stovykloje buvo kiek niūresnės nuotaikos.

„Pergalę mes praradome dėl senų, jau gerai žinomų klaidų. Žaidėjams daug kartų buvo sakyta, kad negalima daryti analogiškų klaidų, tačiau jie lipo ant to pačio grėblio. Štai ir rezultatas“, - pabrėžė KU treneris Dainius Miliūnas.

MRU turnyrinėje lentelėje išliko ketvirtoje (8 pergalės, 4 pralaimėjimai), o KU – aštuntoje vietoje (5 pergalės, 7 pralaimėjimai).

KTU palaužė VGTU

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentai savo žiūrovų akivaizdoje 31 taško skirtumu – 60:91 (8:27, 18:21, 16:22, 18:21) buvo palaužti Kauno technologojos universiteto (VGTU) krepšininkų.

KTU gerokai šoktelėjo į priekį jau pirmąjį kėlinį, kuomet sužaidė atkarpą 27:8. Po šio šaldo dušo VGTU jau buvo sunku atsitiesti ir pakreipti įvykių eigą savo naudai jau nebepavyko.

KTU kamuolį po krepšiais sugriebė 44, o VGTU – 28 kartus.

VGTU gretose dviženklį taškų skaičių surinko tik du krepšininkai: Alfredas Lukaševičius – 19, Ignotas Braziulis – 16.

KTU ekipai 21 tašką pelnė Vytautas Kružikas, Matas Sapiega ir Aurimas Adomaitis (10 atk. kam.), po 10 – Kęstutis Dmitrijevas ir Gytis Venclovas.

„Dėl tokio žaidimo noriu atsiprašyti gana gausiai susirinkusių savo komandos sirgalių. Nežaidėme taip, kaip reikėtų ir norėtų sirgaliai. Nesusitvarkėme su varžovais. Jie pranoko mus visose mikro dvikovose“, - po pralaimėjimo kalbėjo VGTU treneris Gintaras Šerkšnas.

Po šios pergalės KTU pakilo laipteliu aukščiau – į šeštąją poziciją (6 pergalės, 6 pralaimėjimai), VGTU išliko priešpaskutinėje – devintoje vietoje (3 pergalės, 9 pralaimėjimai).

LKKA nugalėjo VU krepšininkai

LSKL I vaikinų grupės debiutantai Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai ir toliau demonstruoja savo ambicijas – šįkart jie išvykos rungtynėse 91:78 (26:14, 18:20, 25:22, 22:22) palaužė Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) studentus.

VU krepšininkai spurtavo pirmąjį kėlinį – 26:14 ir vadžių iš savo rankų jau nebepaleido.

VU ekipoje nesustabdomas buvo Karolis Brusokas. Jis pelnė net 31 tašką ir atkovojo 14 kamuolių. 20 taškų pridėjo Laurynas Jacevičius (11 rez. perd.), 12 – Domantas Pipiras, 10 – Paulius Macijauskas.

LKKA gretose išsiskyrė Taurantas Tamošiūnas, surinkęs 16 taškų, 14 pridėjo Tomas Černeckis, 12 – Henrikas Vorotnikovas, po 11 – Evaldas Tviraga ir Edvinas Alunderis (10 atk. kam.).

„Įspūdžiai geri. Labai norėjome laimėti ir mums tai pavyko. Manyčiau, kad LKKA šiek tiek mūsų neįvertino. Šįkart įspūdingai žaidė priekinės linijos žaidėjas Karolis Brusokas. Jo indėlis buvo itin svarus. Visuomet stengiamės vieni kitiems padėti, akcentuojame komandinį žaidimą, užtat ir laimime“, - sakė VU treneris Rimantas Kaminskas.

Anot LKKA trenerio Edo Nickaus, rungtynių pradžioje jo vyrai buvo nesusikoncentravę.

„Turėjome įtemptą savaitgalį. Gal ir tai lėmė. Rungtynių pradžioje varžovus paleidome į priekį, o vėliau juos pavyti taip ir nebepavyko“, - kalbėjo E. Nickus.

Turnyro lentelė:

1.VDU129321
2.LEU129321
3.ŠU128420
4.MRU128420
5.VU126618
6.KTU126618
7.LKKA126618
8.KU125717
9.VGTU123915
10.ASU1201212