Į rinką patekus telekomo darbuotojų akcijoms, jų vidutinė kaina pakilo 2 proc. iki 2,04 lito. Baigiantis prekybai, viena akcija kainavo 2,14 lito. Trečiadienį vidutinė telekomo akcijos kaina biržoje buvo 2,00 litai.

Trečiadienį pasibaigus draudimui parduoti darbuotojų akcijas, ketvirtadienį rinkoje buvo laukiama pasirodant dalies iš 40 mln. 465 tūkst. 212 akcijų, kurios sudaro 4,97 proc. įstatinio kapitalo. Spėjama, kad daugiau nei pusė darbuotojų akcijų jau anksčiau parduota rinkos spekuliantams.

Finansų makleris Kęstutis Kupšys, prieš kelias dienas prognozavęs bene didžiausią akcijų griūtį ir manęs, kad kaina nukris iki 1,50-1,80 lito, dabar linkęs sušvelninti savo prognozes.

"Aš linkęs sušvelninti kritimo prognozes, nes pasirodė gera paklausa. Vis dėlto maloni staigmena, kad net 100 tūkst. akcijų stovi paklausos pusėje. O prognozės vis dėlto išlieka neigiamos - mes nežinome, kur tos akcijos - tie keli ar keliolika milijonų, kurie dar "plaukioja". Jeigu jos subėgs, vistiek kaina kris, nes neatsiras tokios paklausos, kuri jas susiurbtų", kalbėjo K. Kupšys.

"Buvo daroma prielaida, kad darbuotojų akcijoms atsiradus rinkoje, bus bandoma iš karto parduoti didelius jų kiekius. Deja, tai nepasitvirtino, nes darbuotojų daug, jie turi po nedaug akcijų ir, kol kiekvienas jų ateina iki savo maklerio, kol pateikia jam savo pavedimus, tai užima ilgą laiką", teigė "Supremos" makleris Arvydas Jacikevičius.

Jo nuomone, pastarąsias savaites daugiausia telekomo akcijų buvo parduodama tikintis uždirbti, o dabar, nebelikus spekuliacinės pasiūlos, reali pasiūla yra pakankamai maža. Todėl kaina pakilo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją