Praėjusią savaitę į Lietuvą atvykęs ir Vilniuje įsikūręs Csaba Laszlo su Lietuvos futbolo federacijos (LFF) atstovais intensyviai rikiuoja rinktinės trenerių komandos gretas.

„Sprendimai dar nepriimti, kandidatai kalbasi su treneriu (Cs. Laszlo – DELFI), vyksta susitikimai. Bet iki savaitės pabaigos trenerių štabas jau turėtų būti pristatytas visuomenei”, – pirmadienį DELFI sakė R. Tautkus.

Anot jo, rinktinės vyriausiasis treneris, kaip ir anksčiau, turės tris padėjėjus, o užsienio žiniasklaidoje minėtos buvusio Cs. Laszlo asistento Budapešto „Ferencvaros“ klube Laszlo Vasso iš Vengrijos pavardės pretendentų sąraše nėra.

„Nežinau, iš kur tą vengrą ištraukė. Apie jį bent jau kol kas nekalbėjome. Cs. Laszlo sakė, kad yra numatęs keletą žmonių iš Vengrijos, Škotijos ir Vokietijos, kuriuos norėtų matyti rinktinės žvalgais, padedančiais surinkti informaciją, bet tik tolesnėje ateityje.

Kalbant apie asistentus, esame nusprendę, kad jie bus lietuviai. Jeigu vyriausiajam treneriui kažkas netiktų, tuomet žiūrėtume, ką keisti, bet kol kas susitarimas yra toks“, – dėstė R. Tautkus.

Tuo tarpu 2010-2011 metais Lietuvos rinktinei vadovavusiam R. Žutautui talkinę Arminas Narbekovas, Donatas Vencevičius ir Audrius Ramonas DELFI tvirtino iki šiol skambučių iš LFF dėl darbo Cs. Laszlo trenerių korpuse nesulaukę, nors tokios galimybės neatsisakytų.

„Jokių pokalbių su federacijos atstovais nebuvo. Ar norėčiau dirbti Cs. Laszlo asistentu? Sunku pasakyti, pirmiausia reikėtų pasikalbėti, pasitarti“, – teigė A. Narbekovas.

„Noro darbuotis rinktinėje visą laiką yra, bet ne nuo manęs tai priklauso“, – sakė D. Vencevičius.

Jam antrino ir nacionalinės komandos vartininkus treniravęs A. Ramonas.

„O kas nenorėtų dirbti rinktinėje?“, – klausimu į klausimą atsakė specialistas.

Potencialiais pretendentais užimti vyriausiojo trenerio asistento pareigas laikomi Valdas Ivanauskas, kuris buvo vienas kandidatų į rinktinės vairininko postą, bei Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) ekipos strategas Vitalijus Stankevičius apie galimybę dirbti su Cs. Laszlo taip pat kalbėjo atsargiai.

„Apie viską galima diskutuoti, bet pirmiausia reikia išgirsti pačio Cs. Laszlo nuomonę. Kol kas su manimi apie tai niekas nesikalbėjo“, – sakė V. Ivanauskas.

„Turiu sutartį su LFF, pagal kurią turėčiau treniruoti jaunimo rinktinę iki atrankos į Europos čempionatą ciklo pabaigos, ir tęsiu įprastus darbus“, – pažymėjo V. Stankevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją