Lapkričio 19-21 dienomis muziejuje bus rodomi įvairiais metais sukurti garsių lietuvių režisierių filmai apie pokario įvykius ir žmones: legendinis Vytauto Žalakevičiaus vaidybinis filmas "Niekas nenorėjo mirti" (1965), Algirdo Dausos ir Almanto Grikevičiaus vaidybinis filmas "Jausmai" (1968), naujausia Jono Vaitkaus kino juosta "Vienui vieni", režisieriaus Edmundo Zubavičiaus dokumentinis filmas "Partizanai" (1993), Vytauto V. Landsbergio "Baladė apie Daumantą" (1995) ir Juozo Saboliaus dokumentinis filmas "Ketvirtasis prezidentas" (1995) apie partizanų generolą Joną Žemaitį.

Lapkričio 20 dieną Balzeko lietuvių kultūros muziejuje atidaroma ir archyvinė fotodokumentinė paroda "Karas po karo". Bus eksponuojamos nuotraukos iš Lietuvos genocido muziejaus Vilniuje, pokario partizanų kovas atspindinčios knygos, dokumentai, žemėlapiai, taip pat archyvinė medžiaga iš Balzeko lietuvių kultūros muziejaus fondų.

Parodos atidarymo proga kalbės Lietuvos generalinis konsulas Čikagoje Arvydas Daunoravičius, skambės pokario Lietuvos poezija ir kanklių muzika.

Paroda "Karas po karo" veiks iki kitų metų vasario mėnesio.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją