Patariama, kad įvažiavus į duobę ir išvydus išplerusią padangą, pirmiausia reikėtų skambinti policijai, eismo įvykį pravartu ir nufotografuoti bei nubraižyti jo schemą, o su šiais dokumentais keliauti į miesto savivaldybę. Kai automobilis draustas kasko draudimu, į savivaldybę kreipiasi pačios draudimo bendrovės.

„Mes atsižvelgiame tik į policijos surašytą protokolą, kuriame išvardinta, kas apgadinta, o ne į vairuotojų skaičiavimus“, – aiškino automobilių savininkų skundus nagrinėjančios komisijos vadovas, savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojas Arūnas Sadauskas .

Būtent dėl žalos dydžio ir kyla daugiausia ginčų. Vairuotojai kartais išpučia žalos sumą iki 4, 5 ir net 11 tūkst. Lt, būna, kad automobilis nėra tiek vertas. Savivaldybei dažniausiai tenka atlyginti žalą nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų litų, vis dėlto pasitaiko, kad automobiliui įvažiavus į duobę padaryti nuostoliai siekia ir 1,6 tūkst. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją