Ši protesto akcija pradeda visą panašių akcijų seriją, suplanuotą per artimiausią mėnesį, praneša "RIA Novosti".

Italijos ministrų kabinetas, vadovaujamas premjero Mario Monti, sausio 20 dieną pritarė "struktūrinių reformų", skirtų padidinti šalies ekonomikos konkurencingumą liberalizuojant įvairias pramonės šakas, paketui.

Pagal naują planą Apeninuose gali išaugti vaistinių ir notaro biurų skaičius, bus supaprastinta taksi vairuotojo licencijos išdavimo tvarka, degalinių savininkai galės rinktis benzino tiekėjus.

Vyriausybės planai sukėlė daugumos šalies gyventojų nepasitenkinimą. Prieš liberalizacijos planus aktyviai pasisako Italijos taksistai, kurie įsitikinę, kad, supaprastinus taksisto licencijos išdavimo tvarką, iškils pavojus prarasti darbo vietą.

Streikas prasidėjo pirmadienį 8.00 val. vietos laiku ir truks iki 22.00 val. Taksistai, kurie jau kelis kartus ėjo į gatves, norėdami išsakyti savo nepasitenkinimą dėl naujų licencijų išdavimo taisyklių, reikalauja susitikti su vyriausybe ir aptarti su ja šias naujoves.

Kartu su taksistais streiką paskelbė ir sunkvežimių vairuotojai, kurie praėjusią savaitę penkias dienas iš eilės protestavo Sicilijoje. Dėl protestų saloje, pritrūkus kurui, buvo uždaryta dauguma degalinių, parduotuvės stokojo daugelio produktų. Penkias dienas trukusi protesto akcija dabar persimetė į likusią Italijos dalį. Sunkvežimių vairuotojai pasisako prieš augančias kuro kainas ir brangstantį važiavimą automobilių magistralėmis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją