„Džiaugiuosi, kad galėsiu įgyvendinti savo svajonę ir kad Lietuva turės japonišką sodą. Nes kai svajonės pildosi – yra gerai. Labai puiku, kad šalia yra sakurų parkas, o perėjus gatvę bus japoniškas sodas“,- džiaugėsi idėjos autorius Kęstutis Ptakauskas, tokio sodo idėją puoselėjęs ir gimtajame Alytuje, tačiau nesulaukęs valdžios palaikymo.

„Tai bus vienas didžiausių ne tik Baltijos šalyse japoniškų sodų, užimančių apie 5 ha teritoriją, su japoniškomis koy žuvimis, salomis, japoniškais augalais ir japonų architektūros elementais. Ateityje šiame sode turėtų atsirasti parodų paviljonas japonų kultūros pristatymui, jame bus galima rengti įvairius japonų meno festivalius, kultūros dienas“, – sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Sode numatoma įrengti tvenkinius, kuriose veisis japoniški karosai, tvenkiniuose bus paliktos salos, į kurias bus galima pakliūti nutiestais tilteliais. Sode augs visžaliai medžiai, krūmai ir bonsai – visa tai derės su japonų architektūros elementais – statulomis, pagodomis – bokšto formos pastatais, arbatos nameliu, apšviečiančiais sodą žibintais. Sodo teritorija būtų aptverta ir saugoma. Japoniško sodo idėjos iniciatoriaus K.Ptakausko teigimu, sodo įrengimas užtruktų apie 3 metus.

Japoniško sodo Vilniuje projektas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)