Jums reikės:

· 100 gramų cukraus
· 125 ml 10 proc. riebumo grietinėlės
· 25 gramų cukraus
· 170 gramų migdolų
· 70 gramų cukatų
· 1-2 lašelių vanilės esencijos
· Šokolado glazūrai

Gaminimas:

Nulupkite migdolų odeles, juos sutrinkite. Sviestą ir cukrų 10 minučių pakaitinkite ant silpnos ugnies, supilkite grietinėlę ir viską maišykite tol, kol cukrus visiškai ištirps. Suberkite migdolus, cukatus ir įlašinkite lašelį ar du vanilės esencijos, viską gerai išmaišykite, pavirkite dar 2-3 minutes.

Norint pasigaminti idealiai apvalių sausainių, jums puikiai pasitarnaus keksiukams kepti skirtos formelės. Sausainėliai iškeps per 15 minučių.

Dabar pasigaminkite šokolado glazūrą. Indelyje, įdėtame į karšto vandens dubenį, ištirpinkite šokoladą. Ištirpintu šokoladu ištepkite vieną kepto sausainėlio pusę – šokoladu apteptus sausainėlius padėkite į šaldytuvą: ten glazūra greičiau sutvirtės.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją