J.–M. Latvala, nuo prancūzo atsilikęs daugiau nei 20 sekundžių, jame buvo tik ketvirtas.

Viskas apvirto aukštyn kojomis antrajame greičio ruože, kai sausą asfaltą pakeitė snieguotas ir apledėjęs kelias. Nors ir S. Loebas, ir J.–M. Latvala savo automobilių ašyse įstrižai buvo sumontavę po vieną dygliuotą padangą, suomis prancūzą pranoko beveik visa minute, tapdamas varžybų lyderiu ir įgydamas daugiau nei 30 sekundžių persvarą.

Sudėtingomis sąlygomis antrame greičio ruože puikiai pasirodė ir Petteris Solbergas, šiemet vairuojantis „Ford“. Be dygliuotų padangų važiavęs norvegas, buvo greitesnis už S. Loebą ir bendroje įskaitoje pakilo į trečią vietą.

D. Sordo, tuo tarpu, antrame greičio ruože kliudė sieną ir apgadino savo „Mini“ važiuoklę. Nepaisant to, ispanas sugebėjo pasiekti etapo finišą, ir bendroje įskaitoje lieka ketvirtas.

Prie „Citroen“ vairo šiame ralyje debiutuojantis Mikko Hirvonenas kol kas žengia penktas. Suomis po pirmo ruožo buvo trečias, tačiau antrame prarado nemažai laiko ir pozicijų.

Bene įspūdingiausias kol kas Sebastieno Ogier pasirodymas. Pernai dėl titulo kovojęs prancūzas šiemet laikinai persėdo į žemesnės S2000 klasės techniką, „Škoda“ automobilį, tačiau kol kas lenkia ne vieną WRC ekipažą ir žengia šeštas.

Trečiadienį, lenktynininkų laukia dar du greičio ruožai.

Monte Karlo ralio lyderiai po 2 greičio ruožai:

1. Jari-Matti Latvala, Ford Fiesta WRC, 45:54.4
2. Sebastienas Loebas, Citroen DS3 WRC, + 30.5
3. Petteris Solbergas, Ford Fiesta WRC, + 40.8
4. Dani Sordo, Mini John Coooper Works WRC, + 44.1
5. Mikko Hirvonenas, Citroen DS3 WRC, + 1:04.0
6. Sebastienas Ogier, Škoda Fabia S2000, + 1:10.9
7. Evgenijus Novikovas, Ford Fiesta WRC + 1:17.1
8. Mathieu Arzeno, Peugeot 207 S2000 + 1:35.7
9. Francois Delecour, Ford Fiesta WRC + 1:49.3
10. Pierre'as Campana, Mini John Coooper Works WRC, + 2:11.0