Morkų kaukė normaliai ir riebiai odai

2-3 didelės morkos
4,5 šaukšto medaus.

Išvirkite morkas, sutrinkite, sumaišykite su medumi. Švelniai užtepkite ant odos ir palaikykite 10min. Nuplaukite vėsiu vandeniu.

Morkų gimtinė – Afganistanas. Jos buvo auginamos jau 500 m. prieš Kristų Viduržemio jūros regionuose. Apie 1600-uosius metus morkos atkeliavo į Europą ir Angliją. Žaliais morkų lapais damos puošdavo skrybėles ir net plaukus. Laukinės morkos dar yra vadinamos karalienės Anos nėriniais. Šiuose augaluose labai daug vitamino A,C, taip pat folinės rūgšties ir kalio.

Medus yra sudarytas iš fruktozės, gliukozės ir vandens. Jame gausu enzimų, mineralų vitaminų ir amino rūgščių.

Obuolių kaukė riebiai odai

1 vidutinio dydžio obuolys (trintas)
5 šaukštai medaus.

Sumaišykite trintą obuolį su medumi. Šiuo mišiniu sudrėkinkite odą ir palikite 10 min.; nuplaukite vėsiu vandeniu.

Bananų kaukė veidui sausai odai

· 2 vidutinio dydžio bananai
· 2 šaukštai medaus.

Sutrinkite bananus su šakute. Nepertrinkite, nes suskystės. Sudėkite medų. Ištepkite odą ir palaukite 10 min., vėliau nuplaukite vėsiu vandeniu.

Bananai – askorbininės rūgšties (vitamino C), B6 ir kalio šaltinis.

Persikų kaukė normaliai odai

· 1 vidutinio dydžio persikas
· 1 šaukštas medaus
· Avižinių miltų.

Virkite persiką, kol jis suminkštės, sutrinkite šakute, įdėkite medaus ir avižinių miltų, kol masė sutirštės. Paruoštą kaukę užtepkite ant odos ir palaikykite 10 min., vėliau nuplaukite šaltu vandeniu.

Persikai, slyvos ir nektarinai turi daug alfa-hidroksido rūgščių arba AHR. AHR yra vienas iš pagrindinių žodžių eksfoliantų pasaulyje. Tačiau toks AHR ,,atradimas“ viena ar kita forma buvo žinomas ir naudojamas nuo senų laikų. Švelnūs eksfoliantai iš vaisių žievelių pagreitina ląstelių atsinaujinimą ir suteikia odai švelnų toną. Esantis AHR vaisiuose padeda išlyginti raukšles, įvairias dėmes, pravalyti poras.

Avižiniai miltai turi labai geras sugeriamąsias savybes (absorbuoja), yra nealergiški ir padeda sušvelninti odą. Avižos turi geriausią amino rūgščių balansą iš visų grūdinių augalų (amino rūgštys reguliuoja vandens kiekį odoje įvairiuose odos priežiūros produktuose.). Jos gali būti naudojamos gydant sausą, jautrią, perštinčią odą. Avižos dažnai įeina į šampūnų, pudrų, drėkiklių ir muilų sudėtį.

Lauro lapų kaukė problemiškai, spuoguotai odai

· 4 šaukštai prancūziško gydomojo molio
· 5 džiovinti lauro lapai
· 1 puodelis distiliuoto vandens.

Sudėkite laurų lapus į puodelį ir užpilkite karštu virintu vandeniu. Palikite ataušti. Nukoškite . Lėtai supilkite skystį į indą su gydomuoju moliu ir maišykite, kol masė sutirštės. Šiuo turiniu ištepkite švarią odą ir palikite nudžiūti apie 15-20 min.Vėliau nuplaukite šiltu vandeniu.

Prancūziškas molis – puikus absorbentas, jis pašalina riebalus ir toksinus nuo jūsų odos. Taip pat stimuliuoja, atgaivina veido odos spalvą ir sutraukia poras.

Švieži lauro lapai yra labai aromatingi, tačiau kartūs. Aukštos kokybės lapai lengvai atpažįstami ne tik pagal stiprų aromatą, bet ir pagal žalią spalvą. Kuo žalesnė spalva, tuo geresnė kokybė. Lauro lapai turi eterinio aliejaus. (0,8-3℅), daugiausiai cinenolio (50℅), eugenolio, metilo eugenolio ir kitų.

Vandens distiliavimas – tai procesas, kada vanduo yra verdamas, o garai vėl iš naujo susikondensuoja į vandenį; distiliuotame vandenyje nėra sunkiųjų metalų, teršalų, žūsta visos bakterijos ir virusai.

Patarimas: daugumą pasigamintų kaukių reikia laikyti šaldytuve, kadangi jie neturi konservantų. Laikykite šaldytuve ne ilgiau savaitę.

Bananų kaukė

· ½ labai prinokusio sutrinto banano – drėkinimui
· 2 valgomieji šaukštai avižinių miltų – raminimui
· pieno ar grietinėlės – minkštinimui
· žiupsnelis maltų muškato riešutų – antiseptikas
· 2 šaukštai kvietinių miltų – antioksidantas.

Sumaišykite visas dalis kartu ir gausite pastos konsistencijos mišinį. Užtepkite ant veido ir palikite 5-10 min. Vėliau švelniai nuvalykite ir nusausinkite.

Avižinius miltus gausite sumalus kavamale avižinius dribsnius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)