Prieš kelias dienas užklupusi liga ir kibi Artūro Jomanto gynyba nesugadino nuotaikos buvusiam NBA krepšininkui.

Per pirmus du rungtynių išvykoje su Vilniaus „Lietuvos rytu“ kėlinius vos 5 taškus pelnęs S. Weemsas po pertraukos išsijudino, o jo komanda šventė pergalę 82:72.

„Pirmoje rungtynių dalyje agresyvi varžovų gynyba kiek išmušė iš vėžių, bet paskui pataikiau keletą metimų ir „pagavau“ įprastą ritmą. Liga man pernelyg netrukdė – išgėriau vaistų ir aikštėje nesijaučiau blogai. Bet kokiu atveju turėjau žaisti, nes žinojau, kokios šios rungtynės svarbios mano komandos draugams ir visam Kaunui“, – kalbėjo Lietuvos čempionų klubo legionierius iš JAV, „Siemens arenoje“ iš viso surinkęs 15 taškų.

Dvikova su „Lietuvos rytu“ įsimintina buvo ir kitam „Žalgirio“ puolėjui Dainiui Šalengai, neseniai sugrįžusiam į Kauno ekipą.

„Visi žaidėjai jautė malonumą, ir aš – ne išimtis“, – patikino lemiamame ketvirtyje svarbų tritaškį smeigęs krepšininkas.

Tiesa, sausakimšoje „Siemens“ arenoje sklandė ne tik teigiamos emocijos: nervingoje dvikovoje netrūko nei nesportinių, nei techninių pražangų.

„Tai buvo tokios rungtynės, kai emocijos veržiasi per kraštus. Normalu, kad kažkas nesusivaldo. Ne pirmą kartą žaidžiant su „Lietuvos rytu“ taip atsitinka“, – sakė D. Šalenga.

Pergalė Vilniuje dar kartą pademonstravo, kad „Žalgiris“ paliko užnugaryje juodą nesėkmių liūną, kuriame komanda vos nepaskendo rudenį.
Gynėjas Marko Popovičius, paklaustas apie progresą, teigė, jog ekipa pagaliau susižaidė.

„Žinoma, esame labai patenkinti tuo, kaip rungtyniaujame pastaruoju metu. Dabar visi komandoje žino savo vaidmenis, niekas nebemėgina žaisti savanaudiškai“, – kalbėjo legionierius iš Kroatijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)