Jums reikės:

4 susmulkintų askaloninių svogūnų,
2 vidutinio dydžio bulvių,
2 šaukštų aliejaus ,
2 gabalėlių rudojo cukranendrių cukraus,
750 ml vandens,
2 daržovių sultinio kubelių,
200 g šviežių ar šaldytų brokolių,
100 ml grietinėlės (13% riebumo) ,
300 ml pieno,
druskos ir pipirų.

Nuskuskite bulves, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kartu su svogūnais apkepinkite puode įkaitintame aliejuje. Supilkite vandenį, sudėkite cukraus gabalėlius ir sultinio kubelius. Sriubą virkite 10 minučių, tada sudėkite brokolius ir pavirkite dar 5 minutes. Viską gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.

Prieš patiekdami ant stalo, sriubą suplakite rankiniu ar elektriniu plaktuvu, kol pasirodys putos. Jei sriuba patiekiama kaip užkandis, pakanka ir pusės porcijos.