Pagal turistų skaičiaus augimą Druskininkai jau keletą metų pirmauja tarp Lietuvos kurortų ir neapleidžia lyderio pozicijos.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, Druskininkų apgyvendinimo įstaigose 2011 metais per I-III ketvirčius apsistojo 13 proc. daugiau svečių negu per tą patį laikotarpį praėjusiais metais – 172,1 tūkst. turistų, iš jų Lietuvos gyventojų – 101,8 tūkst., užsieniečių – 70,3 tūkst. Svečiams iš viso suteikta apie 780 tūkst. nakvynių, iš jų apie 420 tūkst. užsieniečiams, o 330 tūkst. Lietuvos gyventojams. Taigi bendras nakvynių skaičius išaugo 6,2 proc., iš jų: Lietuvos gyventojų sumažėjo 1,6 proc., užsieniečių išaugo net 13,3 proc.

Lyginant praėjusių ir šių metų to paties laikotarpio rezultatus, Druskininkų apgyvendinimo įstaigų pagrindinės atvykstamojo turizmo rinkos išliko panašios, tačiau lyderio pozicija atiteko Rusijai, iš kurios sulaukta 44,8 proc. daugiau turistų nei pernai – 22,1 tūkst.

Antrąją vietą užima Lenkija 21,2 tūkst. (-0,5 proc.), trečią poziciją kaip ir praėjusiais metais išlaikė Baltarusija – 8,5 tūkst. (+ 9 proc.), po jos seka Vokietija – 7 tūkst. (+6 proc.) ir Latvija – 4,8 tūkst., iš kurios turistų srautai palyginus su praeitų metų tuo pačiu laikotarpiu nepakito.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją